Τοπικά

Στο «κόκκινο» αύριο Σποράδες και ηπειρωτική Μαγνησία – Απαγόρευση κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων στα δάση

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο Κυριακή 11 Αυγούστου με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 4 (πολύ υψηλός) για τις Β. Σποράδες και με Δείκτη Κατηγορίας Κινδύνου 3 (υψηλός) για την ηπειρωτική Μαγνησία από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων αποφασίστηκε:

Η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων για αύριο Κυριακή που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός  για τις Β. Σποράδες και υψηλός για την ηπειρωτική Μαγνησία, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης αποφασίστηκε η άμεση τήρηση της εφαρμογής του παραπάνω μέτρου καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου (από 00:00 έως και 24:00 ) για τις δασικές εκτάσεις των Β. Σποράδων.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας ή ασχολούνται με τη συντήρηση-καθαρισμό ή λοιπές εργασίες των παραπάνω αναφερόμενων περιοχών καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Το γενικό μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς περιοχές» με απόφαση του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες που επικρατούν σε κάθε περιοχή ευθύνης, σε κάθε περίπτωση, αποσκοπεί στην προστασία του φυσικού και δασικού περιβάλλοντος, αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το