Τοπικά

Στο “κενό” το Κέντρο Εμπορίου στο Βόλο – Θα χαθούν δύο εκατομμύρια ευρώ

Η συμμετοχή των εμπορικών επιχειρήσεων ήταν προϋπόθεση για να διεκδικήσουν Δήμος Βόλου και Εμπορικός Σύλλογος Βόλου μέσω ΕΣΠΑ το πρόγραμμα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall). Επειδή το ενδιαφέρον ήταν περιορισμένο «συμπτύχθηκε» η περιοχή παρέμβασης και εξαιρέθηκε από το πρόγραμμα η διαδρομή από Κοραή ώς Ξενοφώντος και από Γαλλίας έως Πλάτωνος, αλλά παρότι οριακά συμπληρώθηκε  ο αριθμός των εμπόρων που θα επέτρεπε την κατάθεση και χρηματοδότηση πρότασης, αποχώρησαν δέκα άτομα και το σχέδιο βρέθηκε στον «αέρα».

Επειδή αρχικά ό αριθμός δεν συμπληρωνόταν όπως προέβλεπε το πρόγραμμα έγινε τροποποίηση της διαδρομής. Ενώ απαιτούνταν 114 άτομα συμμετοχή δήλωσαν 82 έμποροι και  σήμερα αποχώρησαν δέκα, όταν η τελική ημερομηνία κατάθεσης της πρότασης είναι μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.  «Ασχολούμαστε τόσους μήνες, ξοδέψαμε σαν Εμπορικός Σύλλογος χρόνο και χρήματα, είμαστε πανέτοιμοι και βρισκόμαστε στο κενό ξαφνικά. Όσοι αποχώρησαν μου είπανε πως … θα ανέβουν τα ενοίκια της περιοχής, ότι δεν θα μπορούν να βγάζουν εμπορεύματα στο πεζοδρόμιο που έτσι κι΄αλλιώς είναι παράνομο ή ότι δεν έχουν χρόνο να συγκεντρώσουν τρια έγγραφα που απαιτεί η αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Είμαστε έτοιμοι σε όλα και θα χάσουμε το πρόγραμμα από έλλειψη συμμετοχής. Θα είναι πανελλαδική πρωτοτυπία», τόνισε στη «Θεσσαλία» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Οντόπουλος.

Αύριο  θα γίνει μια προσπάθεια να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η περιοχή παρέμβασης και να μειωθούν εννοείται τα κονδύλια του προγράμματος, αλλά η γίνει δεκτή η αλλαγή από το Υπουργείο η πρόταση θα κατατεθεί. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ήταν μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να διευρυνθεί η εμπορική αγορά του Βόλου και ο Σύλλογος είχε αρχικά υποδείξει το κομμάτι της αγοράς μεταξύ των οδών Π. Μελά – Ξενοφώντος και Δημητριάδος – Γ. Καρτάλη (Γαλλίας). Το Open Mall είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω ΕΣΠΑ, όπου η συνολική επένδυση είναι 1.900.000 €, από τα οποία 400.000 € αφορούν στο κομμάτι του Εμπορικού Συλλόγου και θα δίνονταν χρήματα σε επιχειρήσεις για να κάνουν αναβαθμίσεις στις προσόψεις τους και να αποκτήσουν γενικά μια ενιαία εμπορική ταυτότητα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το