ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

κυκλο – φ – οριακα

Άρθρα

Σαφάρι ελέγχων

Παραπολιτικά

Πέθανε η ηθοποιός Τζίνα Βούλγαρη

Ελλάδα

Τοπικά

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» έργα ύδρευσης και αποχέτευσης

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών θέλει να εντάξει η ΔΕΥΑΜΒ έργα ύδρευσης και αποχέτευσης και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες να καταθέσουν τις προτάσεις τους όταν ανοίξει το πρόγραμμα. Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Α. Σαββάκης η υποβολή προτάσεων θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου, όταν και θα ανοίξει το πρόγραμμα. «Οι προτάσεις μας ετοιμάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Βέβαια υπήρχε κάποιο υπόβαθρο για να ετοιμαστούν τόσο σύντομα» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα έργα αποχέτευσης που θα προτείνει η ΔΕΥΑΜΒ να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», όπως αναφέρθηκε είναι ο καταθλιπτικός (δίδυμος) αγωγός και η αναβάθμιση του παλαιού μηχανολογικού εξοπλισμού στον Βιολογικό Καθαρισμό. Επίσης το έργο ύδρευσης που θα προταθεί είναι η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών στα δίκτυα ύδρευσης Δ.Ε.Μακρινίτσας, Πορταριάς, Ιωλκού, Αγριάς, Αρτέμιδας του Δήμου Βόλου. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2.634.100 πλέον ΦΠΑ.

Στο μεταξύ, με  υπουργική απόφαση εναρμονίζεται ο κανονισμός αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ όπως αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ ο πρόεδρος της Επιχείρησης Άρ. Σαββάκης αναφέρθηκε στο θέμα των λιποσυλλεκτών.  Όπως εξήγησε σήμερα,  οι επιχειρήσεις και οι χώροι που έχουν χώρο κουζίνας και παράγουν μαγειρικά είδη, πρέπει να διαθέτουν λιποσυλλέκτες.  Έτσι, παραδείγματος χάριν, μία καφετέρια δεν είναι υποχρεωμένη να τοποθετήσει λιποσυλλέκτη αλλά ένα καφενείο  στο οποίο μαγειρεύονται μεζέδες, πρέπει να διαθέτει. «Το πρόστιμο των  200 ευρώ δεν είναι εισπρακτικό αλλά συμμόρφωση. Τόσο είναι και το κόστος ενός λιποσυλλέκτη» δήλωσε ο κ.Σαββάκης και πρόσθεσε πως λιποσυλλέκτες πρέπει να διαθέτουν και τα ιδρύματα, νοσοκομεία ή κλινικές, που σερβίρουν φαγητό ενώ σημείωσε πως οι κρεοπώλες δεν χρειάζεται να ανησυχούν όταν δεν διαθέτουν μαγειρεμένο φαγητό. 

 Aνάδοχος για την ηλεκτρονική υδροληψία
Η εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕΕ  αναδείχθηκε προσωρινή ανάδοχος και θα αναλάβει το έργο προμήθειας, εγκατάστασης και λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής υδροληψίας με χρήση επαναφορτιζόμενης κάρτας σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου άρδευσης  της ΔΕΥΑΜΒ. Η εταιρεία αναδείχθηκε μετά από διαγωνισμό και στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ εγκρίθηκε το πρακτικό  του διαγωνισμού. Η εταιρεία θα αναλάβει το παραπάνω έργο έναντι του ποσού των 47.770,00€ πλέον ΦΠΑ.

Επίσης αποφασίστηκε να δοθεί νέα παράταση μέχρι 30 Ιουνίου στον ανάδοχο για την κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή Αγ. Στεφάνου. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το