Τοπικά

Στο όριο η υδροδότηση στον Αλμυρό “Θ”

deya almyrou

Οριακά καλύπτονται οι ανάγκες υδροδότησης των καταναλωτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, καθώς λόγω της αυξημένης κατανάλωσης καταγράφεται ανησυχητική πτώση της στάθμης των υδρευτικών γεωτρήσεων. Η κατάσταση είναι οριακή, με τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού (ΔΕΥΑΑΛ) να προσπαθεί να διατηρήσει τα αποθέματα με μειώσεις στην πίεση του νερού τις ώρες αιχμής, αλλά χωρίς διακοπές στην υδροδότηση. Η Επιχείρηση χαρακτηρίζει την τρέχουσα περίοδο μέχρι και τις 15 του ερχόμενου μήνα ως τη δυσκολότερη του φετινού καλοκαιριού, απευθύνοντας έκκληση στους καταναλωτές για οικονομία στο νερό. Στο μεταξύ, νέα γεώτρηση τίθεται άμεσα σε λειτουργία για την ενίσχυση της υδροδότησης στην Ευξεινούπολη.

Στο όριο βρίσκεται η υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλμυρού, με τα ελάχιστα αποθέματα νερού να λιγοστεύουν καθημερινά και τη στάθμη των γεωτρήσεων να υποχωρεί ανησυχητικά λόγω της αυξημένης κατανάλωσης που καταγράφεται τον τρέχοντα μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΑΛ, η τρέχουσα χρονική περίοδος μέχρι και τις 15 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου χαρακτηρίζεται ως η δυσκολότερη του φετινού καλοκαιριού, με την Επιχείρηση να απευθύνει έκκληση στους καταναλωτές για οικονομία στην κατανάλωση νερού, προκειμένου να μην εξαντληθούν και τα τελευταία αποθέματα.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης η ΔΕΥΑΑΛ με απόφαση της διοίκησης μειώνει την πίεση της παροχής νερού σε καθημερινή βάση και κυρίως τις ώρες αιχμής, ως επί το πλείστον τα απογεύματα, όταν και καταγράφεται αυξημένη κατανάλωση, χωρίς, ωστόσο, να προχωρεί σε διακοπές.

«Η κατάσταση με την υδροδότηση στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού» επισημαίνει ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ κ. Δημ. Στεργίου «είναι πλέον δύσκολη και πολύ οριακή, με μεγάλη πτώση της στάθμης των υδρευτικών γεωτρήσεων λόγω της αυξημένης κατανάλωσης. Η τρέχουσα περίοδος μέχρι και τις 15 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου είναι η δυσκολότερη του φετινού καλοκαιριού και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, η οποία είναι δύσκολη, καθώς καλύπτουμε τις ανάγκες οριακά. Διακοπές στην υδροδότηση δεν γίνονται, ωστόσο μειώνουμε την πίεση του νερού τις ώρες αιχμής και κυρίως τα απογεύματα, όταν και καταγράφεται αυξημένη κατανάλωση. Απευθύνουμε έκκληση στους καταναλωτές για οικονομία στο νερό, καθώς τα αποθέματα λιγοστεύουν καθημερινά και η στάθμη του νερού στις γεωτρήσεις υποχωρεί» τονίζει ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ.

Νέα γεώτρηση

Σε λειτουργία τίθεται άμεσα από τη ΔΕΥΑΑΛ η νέα υδρευτική γεώτρηση στην Ευξεινούπολη, η οποία θα ενισχύσει το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, εξασφαλίζοντας αποθέματα για το αντίστοιχο του Αλμυρού.

Το δίκτυο ύδρευσης της Ευξεινούπολης ενισχύεται σήμερα μέσω αγωγού από το αντίστοιχο του Αλμυρού.

Με τη λειτουργία τις αμέσως προσεχείς ημέρες της νέας υδρευτικής γεώτρησης η Ευξεινούπολη θα υδροδοτείται από τη νέα μονάδα χωρίς να διοχετεύεται νερό στο δίκτυό της από το αντίστοιχο του Αλμυρού, το οποίο θα ενισχύεται πλέον περαιτέρω.

«Η νέα υδρευτική γεώτρηση στην Ευξεινούπολη» σημειώνει ο κ. Στεργίου «θα τεθεί σε λειτουργία τις αμέσως προσεχείς ημέρες ενισχύοντας το δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται σημαντική ποσότητα νερού για τον Αλμυρό. Σήμερα η Ευξεινούπολη υδροδοτείται μέσω αγωγού με νερό από τον Αλμυρό. Με τη λειτουργία της νέας υδρευτικής γεώτρησης η Ευξεινούπολη θα έχει δικό της νερό και παράλληλα να ενισχύεται σημαντικά το αντίστοιχο του Αλμυρού» υπογραμμίζει ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το