Τοπικά

Στο μπλόκο του Αερινού κατεβαίνουν την Τρίτη οι αγρότες του Αλμυρού και της Σούρπης

Διεκδικώντας σειρά αιτημάτων ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης αποφάσισε να συμμετέχει στο μπλόκο των αγροτών στον κόμβο του Αερινού, την ερχόμενη Τρίτη αλά και τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων την 1η Φεβρουαρίου.  Σε ανακοίνωση -κάλεσμα που εξέδωσε  τονίζει ότι η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών αλλά, την ίδια ώρα, υλοποιεί κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου:

“Οι πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ συνεχίζουν να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της μικρομεσαίας αγροτιάς. Το 2019 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Από τη μια οι εξευτελιστικές τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, η απληρωσιά, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τα χαράτσια, η φοροληστεία και από την άλλη ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από όλες τις καταστροφές έχουν φέρει τη μικρομεσαία αγροτιά κυριολεκτικά σε απόγνωση.
Το στόχο τους τον γνωρίζουμε όλοι. Θέλουν να διώξουν από το χωράφι τους χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους για να παραδώσουν και τον κλάδο της αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το ίδιο βιολί με της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ και αντί να δώσει λύσεις στα πολλά προβλήματα και στα δίκαια αιτήματα επιβίωσης που έχουμε, έστειλε τον περασμένο Δεκέμβρη τα ΜΑΤ να εμποδίσουν την κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας και της Κρήτης.
Τους στέλνουμε μήνυμα, αν νομίζουν με τα συνεχιζόμενα αγροτοδικεία και την καταστολή θα μας τρομοκρατήσουν είναι βαθιά γελασμένοι.

Η κυβερνητική προπαγάνδα συνοδεύεται από χιλιοειπωμένα και άθλια κατασκευάσματα, όπως τα περί “κομματικά υποκινούμενων κινητοποιήσεων”. Οι συκοφαντίες και τα ψέματα της κυβέρνησης στόχο έχουν να κρύψουν ότι η πολιτική της εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων αυτών που εκμεταλλεύονται το μόχθο της αγροτιάς και κερδοσκοπούν σε βάρος της.
Γι’ αυτό ενώ αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, επικαλούμενη τις “αντοχές της οικονομίας”, την ίδια ώρα σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.

Να κάποια παραδείγματα:
Αρνείται να υλοποιήσει το αίτημα για αφορολόγητο πετρέλαιο, αλλά το παρέχει σε εφοπλιστές και βιομηχάνους, ενώ έχουν επιστροφή ξενοδόχοι, κλινικές, αεροπορικές εταιρείες.
Δεν δέχεται το αίτημα για κατώτατες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, αλλά από την άλλη προσφέρει “κατώτατα εγγυημένα κέρδη” στις μεγάλες εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους ή στις ιδιωτικές εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που πωλούν το ρεύμα.

Συνάδελφοι, οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων έχουν αποδείξει ότι το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει την ικανότητα να διεκδικεί και να έχει κατακτήσεις με τους αγώνες του, όπως το αφορολόγητο, που έδωσε και δίνει σημαντική ανάσα σε όλους τους παραγωγούς, η μη φορολόγηση των επιδοτήσεων μέχρι 12.000 ευρώ, το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος.

Συνάδελφοι
Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια! Δεν θα τους αφήσουμε να κλέβουν τον ιδρώτα μας! Δεν θα γίνουμε κολίγοι του 21 αιώνα!Δίνουμε την δική μας απάντηση!
Συμμετέχουμε μαζικά στο μπλόκο της φτωχής αγροτιάς της Μαγνησίας στον κόμβο του Αερινού την Τρίτη 28 Ιανουαρίου.
Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που οργανώνει με αφορμή την “Agrotica” η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 1η Φλεβάρη 2020 στις 12 το μεσημέρι στην Εμπορική Πύλη επί της Εγνατίας.

Διεκδικούμε:
*Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους βιοπαλαιστές αγρότες. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.*
*Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
*Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
*Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής.
*Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, οι οποίες προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.
*Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αλλά να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
*Να προχωρήσει η εκτροπή του Αχελώου.
*Να ολοκληρωθεί η λιμνοδεξαμενή του Ξεριά.
*Να γίνουν μικρά φράγματα όπου χρειάζεται.
*Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν άμεσα τα “αγροτοδικεία”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το