Τοπικά

Στο Μουσικό Σχολείο ο σπουδαίος ποιητής Τίτος Πατρίκιος

Στο Μουσικό Σχολείο στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνεται για το νέο του βιβλίο με μελοποιημένα ποιήματα θα βρίσκεται στις 11 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα, ο σπουδαίος ποιητής κ. Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος την επομένη θα συνομιλήσει και με τους μαθητές.
Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για το σχολείο που θα φιλοξενήσει έναν σπουδαίο ποιητή, ο οποίος με τον λόγο θα μυήσει μικρούς και μεγάλους στους πνευματικούς ορίζοντες της ποίησης.
Η διευθύντρια του σχολείου κ. Αρετή Τζανετοπούλου επισήμανε πως «στις 11 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο σχολείο μας ο Τίτος Πατρίκιος, από τους σπουδαιότερους εν ζωή ποιητές της Ελλάδας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του με ποιήματα που έχει μελοποιήσει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Είναι μια σημαντική στιγμή για το σχολείο μας, για τους καθηγητές και τους μαθητές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα και στο πάνελ των ομιλητών θα βρίσκονται εκτός από τον σπουδαίο ποιητή, ο κ. Κατσιγιάννης, η κ. Τζανετοπούλου και ο ηθοποιός κ. Μητρούσης.
«Είναι σημαντικό για τους μαθητές μας να καταλάβουν από τα λόγια του ίδιου του ποιητή τι είναι ποίηση. Γιατί μέσα από την ποίηση ο έφηβος και θα ζητήσει το σωστό και θα επαναστατήσει και θα κατευθυνθεί στους δρόμους της ευαισθησίας» ανέφερε η διευθύντρια.
Ο κ. Τίτος Πατρίκιος είναι Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς που έχει τιμηθεί με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1994. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Μαΐου 1928 (γιος των ηθοποιών Σπύρου Πατρικίου και Λέλας (Ελένης) Σταματοπούλου. Αποφοίτησε από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο το 1946 και στη συνέχεια από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε για κάποιο διάστημα το επάγγελμα του δικηγόρου.
Στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση με την ΕΠΟΝ και στη συνέχεια με τον ΕΛΑΣ. Το 2008 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (μαζί με τον Μένη Κουμανταρέα) για το σύνολο του έργου του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το