Τοπικά

Στο «μικροσκόπιο» εννιά λεκάνες απορροής στο Πήλιο

Η πρώτη σύσκεψη στο πλαίσιο εκπόνησης της μελέτης για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας με την παρουσία των τεχνικών υπηρεσιών των εμπλεκόμενων φορέων.
Πιο συγκεκριμένα στη σύσκεψη συμμετείχαν οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Μαγνησίας, του δήμου βόλου και του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκαν τα πρώτα βήματα για την εκπόνηση της μελέτης η οποία έχει καθοριστική σημασία για τη θωράκιση του πολεοδομικού συγκροτήματος από μελλοντικές πλημμύρες.
Σημειώνεται πως ήδη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτικής προστασίας ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ, προκειμένου να εκπονηθεί η μελέτη από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο έχει προχωρήσει σε σύμβαση με δήμο Βόλου και περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Άννα Μαρία Παπαδημητρίου ανέφερε πως η σύσκεψη επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων στα πρώτα βήματα που μπορούν να γίνουν για την εκπόνηση της μελέτης. Η περιφερειακή ενότητα μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια του Πανεπιστημίου παρέχοντας διάφορα στοιχεία αλλά και υλοποιώντας τεχνικά έργα που ίσως χρειαστούν. Σε πρώτη φάση το επίκεντρο δίνεται σε εννιά λεκάνες απορροής που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου Βόλου, στο Πήλιο, και τα οποία θα αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες. Αυτές οι εννιά λεκάνες είναι πρώτα σημεία που μπορούν να πραγματοποιηθούν διάφορες παρεμβάσεις υδρολογικού και τοπογραφικού χαρακτήρα, ώστε να λειτουργήσουν ως τα πρώτα αναχώματα σε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η συνεργασία των τριών φορέων αναμένεται να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς το στοίχημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης είναι κομβικής σημασίας μετά την πολύ άσχημη εμπειρία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το