Αθλητισμός

Στο Καρπενήσι θα μπουν οι βάσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου – Από 17/8 έως 24/8 το βασικό στάδιο προετοιμασίας 

Οριστικά στο Καρπενήσι θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού Βόλου, στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου, με τη διοίκηση της ΠΑΕ να κλείνει το αθλητικό κέντρο.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας στις 17 Αυγούστου και θα παραμείνουν μέχρι στις 24/8. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ αναφέρονται τα εξής: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου 1937 συνεχίζει τον προγραμματισμό για την αγωνιστική σεζόν 2020-21 και στο πλαίσιο αυτό ήδη προγραμματίζεται το τι μέλλει γενέσθαι με την προετοιμασία της ομάδας.
Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας να πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι από 17 έως και 24 Αυγούστου με διαμονή στο ξενοδοχείο Casa Di Neve, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας – και βάσει των συνθηκών που θα επικρατούν την δεδομένη χρονική περίοδο και τους περιορισμούς ή μη που θα υπάρξουν εξαιτίας του κορωνοϊού – θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν φιλικοί αγώνες».
Η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Αυγούστου, θα ακολουθήσουν αιματολογικές και εργομετρικές εξετάσεις, πριν οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρήσουν για το Καρπενήσι.

Ο Περικλής Αμανατίδης επιθυμεί μέχρι τότε να έχει καταρτιστεί το ρόστερ στο μεγαλύτερο μέρος του και να έχουν αποκτηθεί όλα σχεδόν τα βασικά… γρανάζια, πάνω στα οποία θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός την προσεχή αγωνιστική περίοδο.
Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα αποφασίσει σχετικά με την αναδιάρθρωση, προκειμένου να γνωρίζουν οι ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν για να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, πως έχει «κλειδώσει» η Β’ Εθνική των δύο ομίλων (Βόρειος και Νότιος) και μένει να δούμε πόσες ομάδες θα απαρτίζουν την δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Κι αυτό, καθώς επίκειται αναδιάρθρωση και στη Σούπερ Λιγκ με αύξηση των ομάδων. Άλλοι κάνουν λόγο για 16 και άλλοι για 18 ομάδες.

Επίσης, θα γίνουν γνωστά και τα κριτήρια τα οποία θα πρέπει να τηρούν οι ΠΑΕ (κι αυτές που θα γίνουν και αφορά τις ομάδες που προβιβάστηκαν από τη Γ’ Εθνική), για να μπορούν να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Είναι σημαντικά να δούμε ποιο θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο για τις ομάδες της Β’ Εθνικής και ποιες από αυτές θα είναι σε θέση να το καλύψουν.
Επίσης, παραμένει άγνωστο, αν θα είναι σε θέση να κατέβουν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα τόσο η Κέρκυρα, όσο και ο Απόλλων Πόντου, που αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό, συνεχίζονται οι επαφές με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο της ομάδας. Με κάποιους έχει επέλθει συμφωνία (βλέπε Γιαννίτση), χωρίς όμως ακόμη να έχει ανακοινωθεί επίσημα η απόκτησή τους. Με άλλους οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο και οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να δώσουν τα χέρια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το