Παραπολιτικά

Στο χέρι μας είναι

Εάν σκεφτεί κανείς ότι η εβδομάδα που ξεκινά είναι «νεκρή», μετά το Πάσχα θα βρεθούμε μπροστά στην τελική εκλογική ευθεία. Θα κληθούμε στις κάλπες να ψηφίσουμε για τη διοίκηση της πόλης. Θα κληθούμε να απαντήσουμε εάν θέλουμε έναν Δήμο με άδεια ταμεία ή έναν Δήμο νοικοκυρεμένο, εάν θέλουμε μια μεγάλη παρέα να μετέχει σε ένα… πρόγραμμα απευθείας αναθέσεων, εάν θέλουμε καθαρό νερό, καθαρό αέρα, ποιότητα ζωής για όλους.
Θα κληθούμε να αποφασίσουμε εάν σε αυτήν πόλη μπορούμε να αποκαλούμε έργο τέσσερις κυκλικούς κόμβους μέσα σε πέντε χρόνια, εάν μπορούμε να αποκαλούμε έργο τους πανσέδες σε δύο δρόμους, εάν μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τη Δημοτική μας Αρχή που σήμερα εξάγει οχετό.

Θέλουμε έναν Δήμο με δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που να υποστηρίζει συμπολίτες μας οι οποίοι βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε απελπιστική θέση.
Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή ανυποχώρητα δημοκρατική με βαθιά γνώση της πόλης. Να μιλάει με επιχειρήματα και με ειλικρίνεια, όχι ανερμάτιστα, με άγνοια για τα βασικά ζητήματα του Βόλου και με λαϊκισμό. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή εχθρό του λαϊκισμού που θα απεχθάνεται «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και το lifestyle της τρίτης κατηγορίας. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην κουλτούρα του καθενός ξεχωριστά. Να δουλεύει με σχέδιο, όραμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά. Να δίνει λύσεις και να μην υποτάσσει τη δουλειά και τον δημόσιο λόγο στην πληρωμένη επικοινωνία. Θέλουμε Δημοτική Αρχή έντιμη, με δημοκρατικότητα, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, πολιτισμό. Θέλουμε παροχές στην καθαριότητα, την πρόνοια, τα σχολεία. Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή που να μην ντρεπόμαστε γι’ αυτήν, μια Δημοτική Αρχή που θα είμαστε περήφανοι.
Στο χέρι μας είναι να την αναδείξουμε, στο χέρι μας είναι να επιλέξουμε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το