Τοπικά

Στο 70% η πληρότητα στη Μαγνησία για το τριήμερο Αγίου Πνεύματος

 pelion-greece-1

Αισιόδοξα είναι μηνύματα για τον τουρισμό της Μαγνησίας για το καλοκαίρι, ενώ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τα ποσοστά πληρότητας αγγίζουν μέχρι στιγμής  το 70%.

Και βέβαια υπάρχει ακόμη χρόνος για αύξηση των ποσοστών, αφού οι Έλληνες φημίζονται ότι είναι και της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με τους ξενοδόχους παρά τον «πολύ κακό» Μάιο από πλευράς τουριστικής κίνησης το υπόλοιπο καλοκαίρι προβλέπεται ότι θα πάει πολύ καλά όσον αφορά στον κλάδο του τουρισμού και υπάρχει ικανοποίηση για την κίνηση και για την προτίμηση που υπάρχει για το Πήλιο και την ηπειρωτική Μαγνησία.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει πολύ και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι μέσα από τις πολύ καλές τιμές που δίνουν με τα τουριστικά πακέτα, τις ποιοτικές υπηρεσίες τους και γενικά όλη της διαφημιστική πολιτική που ακολουθούν τους προηγούμενους μήνες.

Βέβαια σε πρώτη φάση το ενδιαφέρον των ξενοδόχων επικεντρώνεται στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές πέφτει αργά τον Ιούνιο, άρα σε πιο καλοκαιρινές συνθήκες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι από τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, τα ποσοστά πληρότητας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος είναι καλά και αγγίζουν το 70%.

Όπως ο ίδιος επισημαίνει, «αν και ο Μάιος δεν πήγε καλά όσον αφορά στην κίνηση των τουριστών στην ηπειρωτική Μαγνησία, υπάρχει ικανοποίηση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και αισιόδοξα μηνύματα ότι και το υπόλοιπο του καλοκαιριού θα πάει καλά για τον κλάδο του τουρισμού».

Όσον αφορά στις περιοχές που προτιμώνται περισσότερο, «οι τουρίστες επισκέπτονται όλο το Πήλιο και όλες τις περιοχές του Νομού Μαγνησίας».

Παρά την αυξημένη φορολογία και όλα όσα γίνονται τελευταία με την οικονομική κρίση και ύφεση που ταλαιπωρεί τη χώρα τα μηνύματα για τον τουρισμό είναι αισιόδοξα για τη Μαγνησία.

Η Μαγνησία προσφέρει πολλά πράγματα και μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό τουρίστα, ενώ συνδυάζει βουνό και θάλασσα, καθώς επίσης υπάρχουν υπηρεσίες για όλα τα βαλάντια.

Παράλληλα το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι πολύ καλό από την άποψη του τουρισμού συνολικά για την Ελλάδα, αφού εκτιμάται ότι οι αφίξεις θα σημειώσουν νέο ρεκόρ. Σε αυτό έχει συμβάλλει τα τελευταία χρόνια και η γενικότερη γεωπολιτική αναταραχή που επικρατεί στην Βόρεια Αφρική, αλλά και στη Μέση Ανατολική, ακόμη και στην Τουρκία που είναι ανταγωνιστικές προς την Ελλάδα τουριστικές περιοχές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το