Τοπικά

Στοιβαγμένοι σε μικρές αίθουσες στο 4ο Λύκειο Βόλου- Σοβαρό το κτιριακό πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα Νεάπολης

Τουλάχιστον 35 είναι τα τμήματα και οι χώροι εργαστηρίων που στεγάζονται στο σχολικό συγκρότημα της Νεάπολης, με αποτέλεσμα ακόμη και 25 και 26 μαθητές ενός τμήματος να κάνουν μάθημα σε μικρής χωρητικότητας αίθουσες. Επιτακτική κρίνεται από τους διευθυντές η μεταστέγαση του ΚΕΔΔΥ σε άλλο κτήριο, ώστε να απελευθερωθεί χώρος και να δοθεί προς χρήση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Παράλληλα και το ΚΕΔΔΥ θα μπορέσει να λειτουργήσει σε πολύ πιο ομαλές κτιριακές συνθήκες, αφού και η ίδια η υπηρεσία έχει ζητήσει τη μεταστέγασή της αλλού κρίνοντας τον υπάρχοντα χώρο ως ακατάλληλο.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου κ. Νίκος Ιωαννίδης τόνισε πως ο αριθμός των μαθητών στο Λύκειο αυξήθηκε φέτος κατά 20. Έχουμε δεκαπέντε τμήματα στο Λύκειο και με τα τμήματα στο Γυμνάσιο, αλλά και με τα εργαστήρια φτάνουμε τις 35 αίθουσες και χώρους εκπαίδευσης που χρησιμοποιούμε. Φέτος φροντίσαμε με το 4ο Γυμνάσιο Βόλου, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα εύρεσης χώρων, αλλά από του χρόνου μάλλον δεν θα το αποφύγουμε. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας πολύ μικρής χωρητικότητας, όπου κάνουν μάθημα τμήματα με 25 και 26 μαθητές και η κατάσταση είναι δύσκολη. Γι’ αυτό και το αίτημα που απευθύνουμε προς τον Δήμο Βόλου, αλλά και τους υπόλοιπους φορείς είναι να μεριμνήσει, προκειμένου να μεταστεγαστεί το ΚΕΔΔΥ από το σχολικό συγκρότημα, κάτι που και η ίδια η υπηρεσία το επιζητεί και να απελευθερωθεί χώρος, για τη στέγαση των εκπαιδευτικών δράσεων, εργαστηρίων, αλλά ίσως και τμημάτων.
Το 4ο Λύκειο Βόλου δέχθηκε φέτος πολλά αιτήματα από μαθητές από άλλα σχολεία για να πάρουν μετεγγραφή εκεί.
Το 4ο Γυμνάσιο Βόλου έχει δέκα τμήματα, άλλα τρία Τμήματα Ένταξης και χρησιμοποιεί και ξεχωριστές αίθουσες για τη μουσική, την πληροφορική, τις φυσικές επιστήμες, τις νέες τεχνολογίες, ενώ υπάρχει και η Βιβλιοθήκη.

 

Μάθημα στο εργαστήριο
«Οι λίγοι χώροι διδασκαλίας και γενικά το κτιριακό είναι το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιώργος Βαρνάβας και πρόσθεσε πως οι αίθουσες δεν μας φτάνουν και οι μαθητές αναγκάζονται και στοιβάζονται σε μικρούς χώρους για να κάνουν μάθημα. Κάποιες φορές μαθήματα γίνονται και στα εργαστήρια, όταν η αίθουσα είναι πολύ μικρή για να στεγάσει το τμήμα. Επίσης μάθημα διεξάγεται και στη Βιβλιοθήκη, όπως στην ιστορία, για την κάλυψη των αναγκών. Έχουμε τμήματα με 25 και 26 μαθητές, αλλά και 22 μαθητές που δεν χωρούν στις μικρές αίθουσες. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μας είπε πως αυτό θα συμβεί μόλις μεταστεγαστεί το ΚΕΔΔΥ σε άλλο κτίριο.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο σχολείο υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού και τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά χωρίς να χάνονται διδακτικές ώρες.
Στο 4ο Γυμνάσιο Βόλου φέτος το μαθητικό δυναμικό αυξήθηκε κατά 5%.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ημερολόγιο 2024 από το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου

Συνάντηση κορυφής. Κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο 2024 από το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, πιστοί στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Χριστούγεννα Να ’μουν του στάβλου έν’ άχυρο, ένα φτωχό κομμάτι την ώρα π’ άνοιγε ο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ενενήντα χρόνια Νέα Ιωνία

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά Έρευνα του Άθω Τριγκώνη στην εφημερίδα «Λαϊκή Φωνή», επιμέλεια: Δημήτρη Κωνσταντάρα-Σταθαρά, εικονογράφηση:…

3 Δεκεμβρίου 2023

Βάρκα με 32 μετανάστες από την Αίγυπτο εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Σε ένα μικρό σκάφος ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης, κοντά στο Τυμπάκι εντοπίστηκαν 32 μετανάστες τα…

3 Δεκεμβρίου 2023

Οι νεκροί θα επιστρέφουν δίπλα στους ζωντανούς;

του Γ. Καπουρνιώτη Οι Beatles, κυκλοφόρησαν καινούργιο τραγούδι και οι Rolling Stones νέο άλμπουμ. Πρέπει…

3 Δεκεμβρίου 2023

Χριστούγεννα

Ορίζοντα τα Χριστούγεννα έβαλε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, για τον προϋπολογισμό των έργων υποδομών…

3 Δεκεμβρίου 2023