Κόσμος

Στις ΗΠΑ η μεγαλύτερη ανάκληση στην βιομηχανία αυτοκινήτων

τακατα

Σε διπλασιασμό των αυτοκινήτων που ανακαλούνται λόγω κατασκευαστικού σφάλματος που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο, προχώρησε η ιαπωνική εταιρεία Takata, καταλήγοντας στη μεγαλύτερη ανάκληση στην αμερικανική ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ανάκληση αφορά στο σύστημα φουσκώματος αερόσακων που χρησιμοποιούνται από 11 κατασκευαστές αυτοκινήτων στη θέση οδηγού και συνοδηγού, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, την ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια (NHTSA) και την Takata.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία επεκτείνει προηγούμενες ανακλήσεις για το ίδιο θέμα σε 16,6 εκατ. αυτοκίνητα, και αυξάνει τον αριθμό των αυτοκινήτων που επηρεάζονται από την απόφαση σε πάνω από 53 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Οι αρχές συνέδεσαν έξι θανάτους παγκόσμια με ελαττωματικούς αερόσακους της εταιρείας (που κατέχει το 59% περίπου της παγκόσμιας αγοράς αερόσακων) οι οποίοι έσκασαν με μεγάλη δύναμη και εκτόξευσαν κομμάτια τους στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Οι έξι θάνατοι συνέβησαν σε αυτοκίνητα της Honda.

Μεταξύ άλλων, η ανάκληση αφορά τις κατασκευαστικές εταιρίες Toyota, Nissan και Honda, οι οποίες είχαν επεκτείνει από μόνες τους τις ανακλήσεις αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα όταν ανακάλυψαν ότι μερικοί διογκωτές στο σύστημα φουσκώματος δεν ασφάλιζαν σωστά, αφήνοντας την υγρασία να περάσει μέσα στο δοχείο του προωθητικού, πράγμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έκρηξη του σάκου.

Πηγή:efsyn.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το