Αθλητισμός

Στις 22 Απριλίου οι εκλογές στη Νίκη Bόλου – Υπερψηφίστηκαν οι απολογισμοί των τμημάτων, εκτός του ποδοσφαίρου

Στις 22 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον ΓΣΒ «Η Νίκη». Αυτό αποφάσισαν τα μέλη του συλλόγου στη χθεσινή γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Παράλληλα, απαλλάχθηκε η απερχόμενη διοίκηση από κάθε ευθύνη, ενώ υπερψηφιστήκαν και οι απολογισμοί των τμημάτων, εκτός του ποδοσφαίρου για το οποίο έγινε απλή ενημέρωση για τα οικονομικά του. Αποφασίστηκε ακόμη η εκκαθάριση του μητρώου μελών να γίνει μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου.
Στη χθεσινή Γ.Σ. των «παρών» έδωσαν 109 τακτοποιημένα οικονομικά μέλη της Νίκης, που εξέλεξαν ομόφωνα ως πρόεδρο της συνέλευσης τον Δημήτρη Καραγιάννη και γραμματέα τον Δημήτρη Χατζημπύρρο.
Πρώτος ομιλητής ήταν φυσικά ο πρόεδρος του συλλόγου Στέργιος Φάτσης, ο οποίος έκανε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό. Αρχικά ανέφερε πως η ομάδα πέρασε μία δύσκολη περίοδο και εξήγησε ότι στη συνέλευση θα γίνει ψηφοφορία για τον απολογισμό όλων των τμημάτων, πλην του ποδοσφαίρου, όπως αναφερόταν και την ημερήσια διάταξη.
Ακολούθως τόνισε: «Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα οργανώσαμε καινούργιες διοικούσες επιτροπές, όπως στον στίβο και στο μπάσκετ γυναικών. Πολύ καλά τα πήγαν και το ανδρικό μπάσκετ, το πόλο και η κολύμβηση. Σε αγωνιστικό επίπεδο όλα τα τμήματα είχαν επιτυχίες. Από την πλευρά μας έγινε προσπάθεια ώστε πολλά άτομα να ασχολούνται με κάθε τμήμα. Φροντίσαμε για την καλύτερη προβολή των επιτυχιών του συλλόγου μέσω του γραφείου Τύπου που δημιουργήσαμε. Σε θέματα οικονομικά είχαμε μία εξωτερική συνεργάτιδα που συγκέντρωνε όλα τα στοιχεία και τα παραστατικά από τα τμήματα και τα έδινε στον λογιστή για να καταχωρηθούν και να έχουμε έκπτωση στο ΦΠΑ.
Όμως έχουμε τις εκκρεμότητες με εφορία, ΙΚΑ, ΔΕΗ, νερό. Δυστυχώς το κράτος δεν μας αντιμετωπίζει ως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο. Έτσι μας βλέπει μόνο ως προς τα δικαιώματά μας, αφού στις υποχρεώσεις μας θεωρεί επιχείρηση. Έχουμε 32 προπονητές που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Οι υποχρεώσεις στην εφορία ήταν 8.832 ευρώ, τις ρίξαμε στις 7.881 και με τη ρύθμιση πρέπει να δίνουμε 657 ευρώ το μήνα. Το ΙΚΑ ήταν 11.500 ευρώ το χρέος, τώρα είναι στα 7.258 και κάθε μήνα πρέπει να καταβάλουμε 605 ευρώ. Όσο για τη ΔΕΗ είχε φτάσει στα 13.300 ευρώ διότι χάθηκε η ρύθμιση. Μια και το ποδόσφαιρο καταναλώνει το 60-70% του ρεύματος έδωσαν 1.300 ευρώ ο κ. Βούλγαρης και 700 ο κ. Τζήμας και έγινε νέα ρύθμιση όπου θα πρέπει να δίνουμε μηνιαίως 323 ευρώ. Για νερό το χρέος ήταν 2.000 που υποσχέθηκε να τα καταβάλει ο κ. Τζήμας, δίνοντας και προκαταβολή. Έγινε διακανονισμός για 160 ευρώ το μήνα, αλλά δεν πληρώθηκε τίποτα».
Ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε και στο χώρο που είχε παραχωρήσει η Νίκη στον Δήμο, που με την σειρά του τον παραχώρησε στη ΔΕΗ για να κάνει υποσταθμό. Συγκεκριμένα είπε πως ζητήθηκε από την ΔΕΗ να καταβάλει κάποιο ποσό ως ενοίκιο, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση. Έτσι, πρότεινε το νέο Δ.Σ. της Νίκης να άρει την παραχώρηση του χώρου.
Η ενημέρωση για το ποδόσφαιρο
Την ενημέρωση για τα οικονομικά του ποδοσφαίρου έκανε ο Δημήτρης Μιχάλης, ως υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης της Δ.Ε. από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερα: «Η ομάδα έχει 102.000 ευρώ έσοδα που αναλύονται ως εξής: 35.000 τα διαρκείας, 42.000 τα απλά εισιτήρια, 15.500 οικονομικές ενισχύσεις, 5.000 συναυλία Γ. Πάριου, 4.600 διαφημίσεις. Το σύνολο των εξόδων είναι 130.300 ευρώ και συγκεκριμένα 79.000 για τους ποδοσφαιριστές, 11.200 ενοίκια, 2.500 είδη ένδυσης, 1.500 ιατρικά είδη, 5.800 ημερήσια διατροφή, εισιτήριο εξωτερικού 900, ενοίκιο γραφείου 620, συντηρήσεις-επισκευές στο «Π. Μαγουλάς» 1360 και 7.100 για το γήπεδο της ακαδημίας, ΔΕΚΟ 1.670, εκδηλώσεις 400, μεταφορές τρίτων 950, μεταφορές ομάδας 3.700, φιλοξενία τρίτων 970, πετρέλαιο 950, πρόστιμα από ΕΠΟ-υποχρεώσεις σε ΕΠΣΘ 3.700, διάφορα 1.500. Υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 27.000 ευρώ περίπου που έχει καλυφθεί από κάποια άτομα. Όλα τα παραπάνω είναι με παραστατικά».
Αμέσως πήρε ξανά τον λόγο ο κ. Φάτσης για την παροχή περισσότερων διευκρινήσεων: «Τα έξοδα ταξιδιών είναι λίγα διότι έχουν καλυφθεί από τον κ. Αλέκο Ευσταθίου που τον ευχαριστώ θερμά. Αυτός διέθεσε λεωφορεία και πλήρωσε τους οδηγούς, τα καύσιμα και τα διόδια. Θα είναι και του χρόνου δίπλα μας.
Ωστόσο, χρωστάμε ακόμη τις μεταφορές σε Φιλιππιάδα και Κέρκυρα, που ήταν στην αρχή της χρονιάς. Από τα 27.000 ευρώ που είναι η διαφορά εσόδων-εξόδων, τα 2/3 έχουν καλυφθεί από άτομα που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί το όνομά τους και μόνο το 1/3 από τον κ. Τζήμα. Πάντως, δικό του έργο είναι η χορηγία της Ιντεραμέρικαν, της τάξης των 5.000 ευρώ.
Θέλω επίσης να πως ότι υπάρχει μια οφειλή 2.500 προς τον κ. Αλμπανίδη για ρούχα. Ο κ. Τζήμας, παράνομα κατ εμέ αφού δεν είχε άδεια του Δ.Σ., χρησιμοποίησε το ΑΦΜ της Νίκης. Έτσι, ο κ. Αλμπανίδης ζητεί τα χρήματά του από εμάς. Τέλος, τα οφειλόμενα στους παίκτες είναι συνολικά 36.000. Άλλοι έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες και άλλοι τέσσερις».
Επίσης, το πρώην μέλος της Δ.Ε. Αχιλλέας Τζαλάκας τόνισε ότι ο ίδιος παραιτήθηκε όταν είδε το καράβι να πηγαίνει στα βράχια από τον κ. Τζήμα και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει κάποιοι να αναλάβουν την ευθύνη για τον διασυρμό του συλλόγου.
Οι τοποθετήσεις των εφόρων
Όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα μίλησαν οι έφοροι ή μέλη διοικουσών επιτροπών. Αναλυτικότερα:
Κώστας Τσαρνάς (υδατοσφαίριση): «Η ανδρική ομάδα μας αποτελείται από 21 αθλητές, που σε ποσοστό 90% κατάγονται από τον Βόλο. Το περασμένο καλοκαίρι ανεβήκαμε στην Α2 Εθνική κατηγορία και αυτό συνιστά τεράστια επιτυχία. Παλεύουμε για να μείνουμε σε αυτή. Το παράπονό μου είναι ότι δεν βοηθηθήκαμε καθόλου. Σηκώνω μόνος όλο το οικονομικό βάρος. Στις εκλογές δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος για επαγγελματικούς λόγους, αλλά θα είμαι κοντά στην ομάδα».
Για το άθλημα του πόλο συμπλήρωσε ο Πέτρος Μπλάνας τα εξής: «Η ακαδημία πόλο της Νίκης αριθμεί 108 παιδιά. Οι γονείς πληρώνουν για όλα, από την έκδοση των δελτίων μέχρι τις συμμετοχές στα πρωταθλήματα. Μετέχουμε σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα και έχουμε αρκετές προκρίσεις». Επίσης, ο έμπειρος παράγοντας εξέφρασε τη λύπη του που δεν θα είναι στο νέο Δ.Σ. ο κ. Τσαρνάς, ενώ ευχαρίστησε τον Τύπο για την προβολή της υδατοσφαίρισης.
Πέτρος Παρασκευόπουλος (κολύμβηση-ρυθμική): «Το τμήμα κολύμβησης συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια ζωής. Η μεγάλη μας επιτυχία ήταν η ανάδειξη των κοριτσιών μας σε πρωταθλήτριες Ελλάδας σε ηλικιακή κατηγορία, ενώ στη γενική κατάταξη πήραμε την 3η θέση. Επίσης η Αναστασία Μεντεκίδη κλήθηκε στην Εθνική ομάδα, ενώ έχουμε ακόμη πέντε παιδιά σε Προεθνική και 17 σε κλιμάκια. Αυτό δείχνει το μέγεθος της δουλειάς. Στο τμήμα έχουμε εννέα προπονητές, εκ των οποίων ο κ. Μανταλούφας είναι και Ομοσπονδιακός. Είναι τιμή μας που τον έχουμε στις τάξεις μας. Όσον αφορά το τμήμα της ρυθμικής, λειτουργεί για τρίτο χρόνο και είναι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα τμήματα».
Δημήτρης Μπατζανός (στίβος): «Το τμήμα στίβου της Νίκης έχει σημαντικές διακρίσεις. Ανεβήκαμε 50 θέσεις στο ranking του ΣΕΓΑΣ και βρισκόμαστε στην 96η σε σύνολο άνω των 300 σωματείων. Η Έφη Φλώρου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στον ανώμαλο δρόμο, ενώ είχαμε εξαιρετική παρουσία και στο Πανελλήνιο κλειστού στίβου. Επίσης, διοργανώσαμε ημερίδα στίβου τον Σεπτέμβριο, ενώ αγοράσαμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Δεν χρωστάμε ούτε μισό ευρώ και φροντίζουμε να μη χρεώσουμε τον σύλλογο».
Αλέξανδρος Μιχόπουλος (μπάσκετ γυναικών): «Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα με νέο προπονητή και ανανεωμένο ρόστερ. Στο πρωτάθλημα πήραμε τη 2η θέση, καθώς δεν μπορέσαμε να χτυπήσουμε τον Απόλλωνα Καρδίτσας, ενώ δημιουργήσαμε και ακαδημία μετά από πολλά χρόνια».
Δημήτρης Τσιόλκας (μπάσκετ ανδρών): «Στα οικονομικά είμαστε εντάξει, αφού έχουμε καταβάλει και τον Φεβρουάριο. Αγωνιστικά, μπήκαμε στα πλέι οφ και αισιοδοξούμε για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Φυσικά, θέλουμε στους επόμενους αγώνες τη στήριξη των φιλάθλων».
Γιώργος Κουτσούκης (ακαδημία ποδοσφαίρου): «Έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε έναν καταξιωμένο προπονητή, όπως ο Φάντζιο Μπούις. Επίσης, στις 10 Απριλίου θα διοργανώσουμε διεθνές προπονητικό καμπ»,
Στέλιος Κολόζος (βόλεϊ): «Πέρυσι διεκδικήσαμε την άνοδο, αλλά φέτος μας έφυγαν έξι παίκτριες. Επίσης, είχαμε και πολλούς τραυματισμούς και γι’ αυτό παρουσιαστήκαμε με ιδιαίτερα ανανεωμένο ρόστερ».
Οι αποφάσεις
Πριν φτάσουμε στις ψηφοφορίες ο Γιώργος Μαστρογιάννης πρότεινε να γίνει μηχανοργάνωση στη Νίκη, αλλά και να αποφασιστεί να δημιουργηθεί κοινό ταμείο στον σύλλογο. Επίσης, κάθε τμήμα να συνεισφέρει στην Ερασιτεχνική βάσει των εισφορών που εισπράττει.
Ο Στέφανος Μαυρογιάννης διάβασε την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής αναφέροντας ότι τα συνολικά έσοδα ήταν 127.000 ευρώ και τα έξοδα 138.000 ευρώ. Η διαφορά των 11.000 ευρώ έχει καλυφθεί από τους υπεύθυνους των τμημάτων. Γι’ αυτό και πρότεινε την έγκριση των απολογισμών (εκτός του ποδοσφαίρου που δεν συζητήθηκε) και την απαλλαγή του Δ.Σ.
Πράγματι τα μέλη (πάντως αρκετά είχαν αποχωρήσει λόγω του προχωρημένου της ώρας) αποφάσισαν να κάνουν δεκτή την εισήγηση της εξελεγκτικής επιτροπής απαλλάσσοντας τη διοίκηση και υπερψηφίζοντας τους απολογισμούς.
Στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει εκκαθάριση του μητρώου μελών πριν τις εκλογές. Όποιος δεν είναι τακτοποιημένος οικονομικά θα μπορεί να το κάνει ως τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ.
Οι εκλογές ορίστηκαν για το Σάββατο 22 Απριλίου και θα διενεργηθεί από εφορευτική επιτροπή που θα αποτελείται από τους Απόστολο Χαλκιά, Απόστολο Βατσαρέα, Γιώργο Μπακογιάννη, συν τον δικαστικό αντιπρόσωπο. Αναπληρωματικός τους θα είναι ο Γιάννης Συκιώτης.
Ο Ρούσσος-Μπεκερτζής «σφυρίζει» τη Νίκη
Ο Γεώργιος Ρούσσος-Μπεκερτζής που ανήκει στην ΕΠΣ Πρέβεζας, ορίστηκε να διευθύνει την Κυριακάτικη αναμέτρηση της Νίκης με την Αμβρακία Κωστακιών στο δημοτικό γήπεδο της Άρτας, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής το πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Ηλίας Κωνσταντίνου και Άγγελος Τσόγκας από την ίδια Ένωση. Παρατηρητής ορίστηκε ο κ. Χρήστος Κούγκουλος από την ΕΠΣ Τρικάλων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το