Ελλάδα

Με διαδικασίες εξπρές ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τη συμφωνία

βουλή

Σήμερα στις 10.00 το πρωί εισάγεται  το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με τις επείγουσες ρυθμίσεις για τη διαπραγμάτευση και τη σύναψη συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.) στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές (Οικονομικών Υποθέσεων, Δημόσιας Διοίκησης, Παραγωγής και Εμπορίου, Κοινωνικών Υποθέσεων).

Ο προγραμματισμός που έγινε λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών είναι η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις επιτροπές να ολοκληρωθεί στις 13.00 το μεσημέρι και από τις 14.00 να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Στόχος είναι μέχρι τις 9.00 το βράδυ να έχει ψηφιστεί χωρίς να αποκλείεται κάποια καθυστέρηση.

Είναι ενδεικτικό ότι στο έγγραφό της που απέστειλε προς τους προέδρους των σχετικών επιτροπών η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παραπέμποντάς τους το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, τους ενημερώνει ότι «σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή από τις Επιτροπές η πρόταση της Κυβέρνησης για το χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως κατεπείγοντος, όπως εκτίθεται στο συνοδευτικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέως της Κυβέρνησης κ. Σπυρίδωνος Σαγιά, ορίζεται προθεσμία υποβολής της Έκθεσης των Επιτροπών σας η 18:30 της 15ης Ιουλίου 2015».

Αυτό σημαίνει ότι δίχως την έκθεση που πρέπει να συντάξουν οι επιτροπές αλλά και δίχως την έκθεση της επιστημονικής υπηρεσίας της Βουλής, δεν μπορεί να εκδοθεί ημερήσια διάταξη για παραπομπή του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν και αυτή την φορά καθυστερήσεις.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι το βράδυ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήφισής του και ως εκ τούτου η διαδικασία αναμένεται να είναι συμπιεσμένη, όπως έγινε στην περίπτωση του νομοσχεδίου για την εξουσιοδότηση προς τον πρωθυπουργό για την διαπραγμάτευση.

Πηγή:tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το