Αθλητισμός

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ ρίχνονται στη «μάχη» του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο να πρωταγωνιστήσει, άσχετα με την εξέλιξη που θα έχει το θέμα της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών.

Η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, μετά και τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος έκανε λόγο για συγχώνευση της Σούπερ Λιγκ 2 με τη Φούτμπολ Λιγκ, που είναι τελείως διαφορετικό πράγμα από την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ.

Το αθλητικό νομοσχέδιο τις προσεχείς μέρες θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή και δεν αποκλείεται το πλαίσιο της αναδιάρθρωσης να γίνει γνωστό, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, που είναι και η επιθυμία των ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ.

Γιατί, θα είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι ομάδες πως δεν θα είναι… ξεκρέμαστες οι ΠΑΕ που θα τερματίσουν από την 3η έως την 8η θέση κάθε ομίλου, αν το νομοσχέδιο προβλέπει την άνοδο και αυτών των ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, εφόσον πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσει η πολιτεία, σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Την απόφαση για το πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν στην ενοποιημένη Β’ Εθνική, θα πρέπει να την πάρουν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου και όχι το Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ.

Παραμένει άγνωστο, αν θα έχουμε νέα αλλαγή στην προκήρυξη της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς βάσει αυτής, δύο ομάδες από κάθε όμιλο ανέρχονται στη μεγαλύτερη κατηγορία και δύο, επίσης από κάθε όμιλο, θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που αλλάζει η προκήρυξη ενός πρωταθλήματος μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Επίσης, θα πρέπει ήδη οι ομάδες, όσες δεν είχαν καταθέσει φακέλους στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, να το κάνουν άμεσα, προκειμένου να συνεδριάσει η Επιτροπή και να χορηγήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Θυμίζουμε, πως μόλις έξι ομάδες από τις 20 είχαν πάρει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, αν και για πολλές υπήρχαν κάποια τυπικά ζητήματα που έπρεπε να ξεπεραστούν για να τους χορηγηθεί το πιστοποιητικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το