Τοπικά

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο του Βόλου θα συμμετέχει το “Ξεκίνημα”

Στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Ταχυδρομείο του Βόλου, αύριο στις 7:00μμ, θα συμμετέχει το “Ξεκίνημα” που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι φετινές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς βρίσκουν την ελληνική κοινωνία εξουθενωμένη, αλλά και οργισμένη από τηνκυβερνητική διαχείριση της πανδημίας και από την εκμετάλλευση της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να περάσουν μια σειρά επιθέσεις με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Τα σχέδιά της κυβέρνησης όμως να μετατρέψει αυτές τις επιθέσεις σε «περίπατο» βρήκαν αντιστάσεις από την κοινωνία και τα κινήματα. Τους τελευταίους μήνες η νεολαία βγήκε μαζικά στον δρόμο υπερασπιζόμενη το δημόσιο πανεπιστήμιο που ο νόμος Κεραμέως επιχειρεί να μετατρέψει σε πεδίο καταστολής και αστυνομοκρατίας, αλλά και εκπαίδευσης για όλο και λιγότερους. Οι γειτονιές αντιστάθηκαν στην καταστολή και την προσπάθεια να περιοριστούν οι ελευθερίες και τα δικαιώματα μας, διοργανώνοντας κινητοποιήσεις πρωτοφανείς σε αριθμούς και παλμό.
Σήμερα, η κυβέρνηση προωθεί μια νέα σκληρή επίθεση στους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματα, σε κατακτήσεις όπως το οκτάωρο και το δικαίωμα του συνδικαλισμού. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, είναι σημαντικό οι πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις να στηριχθούν από όσο το δυνατόν πλατύτερα στρώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η στάση της ΓΣΕΕ, να στηρίξει την κυβερνητική επιλογή για μεταφορά της αργίας της πρωτομαγιάς την Τρίτη 4/5, προκειμένου να ακυρώσει οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις, δείχνει για άλλη μια φορά το πόσο ταυτισμένη είναι με την κυβερνητική εξουσία η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Αλλά και συνολικά οι ηγεσίες των μεγάλων συνδικάτων είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να αναπτύξουν σημαντικούς αγώνες. Την ίδια ώρα, οι πολλές διαφορετικές συγκεντρώσεις και η πολυδιασπασμένη εικόνα που παρουσιάζει για άλλη μια φορά η Αριστερά, επίσης δε βοηθάνε στο να βγει ο κόσμος στο δρόμο.
Όμως! Ο οδοστρωτήρας που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, δεν μπορεί να μείνει αναπάντητος! Οι κινητοποιήσεις της φετινής πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσουν την αρχή για το χτίσιμο των αντιστάσεων της κοινωνίας απέναντι σε όσα έρχονται”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το