Τοπικά

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η κατάργηση του γραμμικού πάρκου της Καραμπατζάκη- Ερώτηση Ν. Χουντή

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Ν. Χουντής κατέθεσε ερώτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για την κατάργηση του έργου ανάπλασης προγράμματος LIFE από τον Δήμο Βόλου επισημαίνοντας πως προκαλεί  έντονες αντιδράσεις σε κατοίκους και συλλογικότητες η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να καταργήσει το έργο ανάπλασης της οδού Καραμπατζάκη στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας . Στην ερώτηση αναφέρει:
Με δεδομένο ότι :
Το έργο ανάπλασης είχε χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του προγράμματος LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( κωδ. Έργου : LIFE 93 ENV/GR/004518)
Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΟΚ) αριθ.1973/92 του Συμβουλίου της 21ης Μαΐου 1992 άρθρο 11 « Η Επιτροπή μπορεί να μειώσει, να αναστείλει η να ανακτήσει το ποσό της χρηματοδοτικής ενίσχυσης υπέρ μιας δράσης εάν διαπιστώσει κατάχρηση η ένα προκύψει ότι χωρίς να έχει ζητηθεί η έγκριση της Επιτροπής, η δράση έχει υποστεί σημαντική τροποποίηση ασυμβίβαστη με το είδος η με τις προϋποθέσεις εφαρμογής της εν λόγω δράσης».
Επειδή δεν προβλέπεται ελάχιστη περίοδο ισχύος του εν λόγω άρθρου,.
Ερωτάται η Επιτροπή:
Υποχρεούται ο Δήμος Βόλου να ενημερώσει την Επιτροπή για τις παρεμβάσεις που προτίθεται να κάνει στο εν λόγω έργο;
Αν ναι, έχει ενημερωθεί και έχει στη διάθεση της όλες τις απαραίτητες μελέτες που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα υλοποίησης αυτών των παρεμβάσεων;
Τι προτίθεται να πράξει; “

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το