Τοπικά

Απατεώνες πήρανε 5.000 ευρώ από αρχιτέκτονα στο Βόλο για να την εντάξουν σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα…

Τις κατηγορίες της απάτης κατ’ επάγγελμα, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζουν τρία άτομα, μια Βολιώτισσα και δύο από την περιοχή του Αλμυρού, εναντίον των οποίων υποβλήθηκαν δύο μηνύσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.

Σχετική αποκάλυψη είχε κάνει η «Θ» στις 18 Νοεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, μετά τις δύο μηνύσεις που υπέβαλαν για εξαπάτηση, ένας Βολιώτης επιχειρηματίας, ένας εμπορικός αντιπρόσωπος και ένας δημοτικός υπάλληλος από τον Βόλο (οι δύο υπέβαλαν κοινή μήνυση).
Η Εισαγγελία συσχέτισε τις δύο μηνύσεις και άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των τριών φερόμενων ως δραστών.
Δράστες φέρονται να είναι μία πρώην δημόσιος υπάλληλος από τον Βόλο, ένας κάτοικος της περιοχής Αλμυρού και ένας Αλβανός υπήκοος, επίσης κάτοικος της περιοχής του Αλμυρού Μαγνησίας, εναντίον των οποίων έχουν υποβληθεί ήδη δύο μηνύσεις, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατ’ άρθρο 375 του Ποινικού Κώδικα σε συρροή, με το αδίκημα της απάτης κατ’ άρθρο 386 του Π.Κ. δρώντας ως εγκληματική οργάνωση, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς και για κάθε άλλο αδίκημα, στο οποίο οι πράξεις τους υπάγονται.
Χθες έγινε γνωστό, ότι και μία αρχιτέκτονας, με εργολαβίες στον Βόλο, έπεσε θύμα των τριών απατεώνων, καθώς η πρώην δημόσιος υπάλληλος φέρεται να είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί της, προκειμένου να της πουλήσει διαμέρισμα πολυτελούς κατασκευής. Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου συμφωνήθηκε να πουληθεί στην τιμή των 500.000 ευρώ, ωστόσο πριν προχωρήσουν στη σύμβαση, η πρώην δημόσιος υπάλληλος και φερόμενη ως δράστης, ζήτησε και έλαβε από την αρχιτέκτονα, το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να της εξασφαλίσει χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα… Βέβαια ούτε η χρηματοδότηση ήρθε, ούτε το διαμέρισμα πουλήθηκε και μάλιστα η αρχιτέκτονας καθυστέρησε στην ολοκλήρωση της πολυκατοικίας, αναμένοντας να λάβει χρήματα από την πώληση του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου. Γι’ αυτό και η αρχιτέκτονας προτίθεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.
Συνολικά από τους τρεις μηνυτές οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν λάβει τα ποσά των 45.500 ευρώ. Ειδικότερα κατηγορούνται από τους μηνυτές πως έλαβαν 13.000 ευρώ από τον Βολιώτη επιχειρηματία και 32.500 ευρώ από τον εμπορικό αντιπρόσωπο και τον δημοτικό υπάλληλο.
Ο επιχειρηματίας από τον Βόλο στη μήνυσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η γυναίκα, του είχε παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016 «ως σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και πρόεδρος εταιρείας δημοσίων σχέσεων (ΣΣ υφίσταται η εν λόγω εταιρεία)… Εξαιτίας της γνωριμίας μας και της αυτονόητης σχέσης εμπιστοσύνης που είχε αναπτυχθεί μεταξύ μας, λόγω και της γειτνίασης των γραφείων μας, μου πρότεινε στα μέσα Οκτωβρίου 2016 μέσω της εταιρείας της και των δήθεν γνωριμιών της, να μεσολαβήσει, για να λάβω νόμιμο δανεισμό από τράπεζα του εξωτερικού, μέσω προγραμμάτων της ΕΕ… Μετά δεν την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων, η πρώτη μηνυόμενη μου ανακοίνωσε πως το ύψος του δανείου που δικαιούμουν και με βεβαιότητα θα έπαιρνα, θα έφθανε στα 25.000.000 ευρώ!… Μετά ταύτα με διαβεβαίωσε προφορικά ότι η διαδικασία του δανείου είχε ξεκινήσει και μου δήλωσε ότι μέσα σε 20 ημέρες το πολύ θα είχαμε τελειώσει, ήτοι μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου 2016! Για να διεκπεραιωθεί όμως όλη η διαδικασία αυτή, μου ζήτησε προκαταβολή ποσού 10.000 ευρώ, για τους δικηγόρους της Αλβανίας, που θα μου έβγαζαν το δάνειο, ποσό που αμέσως της εγχείρισα, πεισθείς για τις ειλικρινείς προθέσεις της. Μετά από λίγες ημέρες και προ της παρελεύσεως του χρονικού ορίου που είχε θέσει, μου ζήτησε άλλα 10.000 ευρώ για τον ίδιο ως άνω λόγο και όταν αντέλεξα σε μια τέτοια απαίτηση, ενόψει και του ύψους της «προκαταβολής», που μου φαινόταν ιδιαιτέρως υψηλή, χαμήλωσε την απαίτησή της στα 3.000 ευρώ…»
Μάλιστα ο επιχειρηματίας κατηγορεί τη γυναίκα, πως του έπλεξε πλεκτάνη, καθώς φέρεται να παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπός του σε άλλη επίσης εξαπατηθείσα επιχειρηματία στην Αθήνα, ζητώντας της δανεικά για λογαριασμό του…
Με τη μηνυόμενη φέρονται να συνεργάζονταν, σύμφωνα με τη μήνυση, ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος, εκτός του μηνυομένου και μια συμβολαιογράφος από τη Βουλγαρία…

Η δεύτερη μήνυση

Στη δεύτερη κοινή μήνυση του εμπορικού αντιπροσώπου και του δημοτικού υπαλλήλου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως ο εξ Αλμυρού μηνυόμενος Έλληνας πολίτης «μας ζήτησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2016 περίπου, να του εμπιστευθούμε όλες τις οικονομίες μας, δηλαδή το χρηματικό ποσό των 32.500 ευρώ συνολικά, προκειμένου να το επενδύσει, όπως μας είπε, σε μια εξαιρετικά συμφέρουσα και ασφαλή οικονομική επένδυση σε αλβανική τράπεζα στο όνομά μας, χωρίς ωστόσο να μας προσδιορίσει το είδος της επένδυσης στην οποία θα προέβαινε. Μας ανέφερε πως συνεργάτες του σε αυτή την επένδυση ήταν η γυναίκα μηνυόμενη και ο Αλβανός υπήκοος, δήθεν σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι αναλαμβάνουν επενδύσεις σε τράπεζες στο εξωτερικό, βασιζόμενοι στις υψηλά ιστάμενες γνωριμίες τους! Μάλιστα μας είπε, προκειμένου να μας δελεάσει, πως μετά το πέρας του εξαμήνου από τη στιγμή της επένδυσης των χρημάτων μας, θα λαμβάναμε με βεβαιότητα ατόφιο το χρηματικό ποσό της επένδυσής μας, ήτοι αυτό των 32.500 ευρώ συνολικά, καθώς και ένα μέρος των κερδών από τη συγκεκριμένη επένδυση της τάξεως του 30% επί του κεφαλαίου των 32.500 ευρώ, που δώσαμε συνολικά, κέρδος που υπολογίζεται στο ύψος των 9.750 ευρώ περίπου συνολικά (4.875 ευρώ έκαστος)».
Φυσικά οι τρεις μηνυτές ακόμη δεν έχουν λάβει τα κέρδη από τις επενδύσεις τους, ενώ θεωρούν πως οι τρεις μηνυόμενοι, φέρονται να έχουν εξαπατήσει και άλλους πολίτες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το