Τοπικά

Στην έβδομη θέση μεταξύ των Ελληνικών πανεπιστημίων σε ερευνητική παραγωγή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Στην έβδομη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως προς την ερευνητική παραγωγή όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS του εκδοτικού οργανισμού Elsevier.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη βάση και αφορούν την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι τις 6 Αυγούστου 2020, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στην έβδομη  θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων με 14042 ερευνητικά κείμενα. Παράλληλα ο συνολικός αριθμός συγγραφέων είναι 3133, με τον αριθμό
δημοσιεύσεων /συγγραφέα να ανέρχεται σε 4,48. Ο τομέας με το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσιεύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι η Ιατρική.

Σημειώνεται ότι η Scopus είναι από τις πλέον δημοφιλείς και αντιπροσωπευτικές βάσεις δεδομένων για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), και πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων. Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες -ερευνητές να αναζητήσουν ανακτήσουν και αναλύσουν ερευνητικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Η Scopus καλύπτει πολλές διαφορετικές επιστήμες, όπως Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Μηχανική, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ψυχολογία, Οικονομικές Επιστήμες, Βιολογία, Γεωργικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το