Ελλάδα

Στην Αθήνα οι αγρότες της Κρήτης – Απαιτούν συνάντηση με τον Κουρουμπλή

Δεμένα θα είναι σήμερα τα πλοία σε ολόκληρη την χώρα, εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Η απεργία ξεκίνησε στις 6 το πρωί και λήγει αύριο, ενώ αφορά όλες τις κατηγορίες των πλοίων.
Την ίδια ώρα, αντιπροσωπεία των αγροτών της Κρήτης βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να έχουν μία συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Οι αγρότες δηλώνουν οργισμένοι, καθώς βλέπουν για μία ακόμα φορά τα προϊόντα τους να μένουν στοιβαγμένα στις αποθήκες με κίνδυνο, όπως λένε, να σαπίσουν σε περίπτωση που η απεργία συνεχιστεί.

Τι γίνεται με το πλοίο ασφαλείας
Κάθε φορά που η ΠΝΟ προχωρά σε απεργία επανέρχεται το θέμα του πλοίου ασφαλείας που ζητούν εδώ και χρόνια αγρότες και φορείς της Κρήτης.
Πρόκειται για ένα θέμα που –όπως αναφέρουν οι αγρότες– είναι αναγκαίο ώστε, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που η απεργία της ΠΝΟ έχει μεγάλη διάρκεια, να μην σαπίζουν τα προϊόντα τους και να μην πλήττονται οι εξαγωγές.
Πριν λίγες ημέρες, που έγινε γνωστή η είδηση της απεργίας της ΠΝΟ, οι αγρότες ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των αγροτών για να δουν τον υπουργό
Στην Αθήνα θα βρεθούν σήμερα αντιπρόσωποι αγροτών της Κρήτης οι οποίοι θα συναντηθούν με τους δημάρχους του νησιού που βρίσκονται στην πρωτεύουσα εξαιτίας της ΚΕΔΕ, με πρόθεση να διευθετηθεί το ζήτημα, ενώ θα επιδιώξουν και δια ζώσης συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγρότες θα ζητήσουν την στήριξη του Υπουργείου και των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νησιού για την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, στην περίπτωση που παραταθεί η απεργία της ΠΝΟ.
Η πρότασή τους είναι να υπάρχει ένα πλοίο από το λιμάνι του Ηρακλείου κι ένα από τη Σούδα και το αντίστροφο από τον Πειραιά σε καθημερινή βάση.

Πηγή: cretapost

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το