Αθλητισμός

Στην 11η θέση ο Βολιώτης Γ. Καλανδαρίδης στο Ευρωπαϊκό κωπηλασίας στη Λουκέρνη

Ολοκληρώθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών, με τον Γιάννη Καλανδαρίδη του ΟΕΑ/ΝΑΒ να κατατάσσεται στην 11η θέση, στη δίκωπο άνευ, έχοντας παρτενέρ τον Θανάση Παλαιοπάνο. Οι δύο Έλληνες αθλητές δεν είχαν καταφέρει να προκριθούν στον τελικό, μετά την 5η θέση στον ημιτελικό του αγωνίσματός τους. Έτσι, έλαβαν μέρος στον μικρό τελικό (θέσεις 7-12), όπου με χρόνο 6.41.47 τερμάτισαν πέμπτοι και φυσικά κατέκτησαν την 11η θέση στη γενική κατάταξη.
Τη δεύτερη θέση στον Γ τελικό Γ’ του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών κατέκτησε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου που έχει καταγωγή από τον Πτελεό, αλλά ανήκει στον ΕΝΟ Αιγυπτιωτών. Μαζί με τον παρτενέρ του Πέτρο Γαϊδαρτζή έκαναν χρόνο 6.30.98 και τερμάτισαν 14οι στη γενική κατάταξη.

Όσον αφορά τους υπόλοιπους Έλληνες, την 5η θέση στον μεγάλο τελικό της δικώπου γυναικών κατέλαβαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου. Αυτή ήταν η καλύτερη θέση για τα ελληνικά πληρώματα στο Ευρωπαϊκό. Οι δύο αθλήτριές μας τερμάτισαν σε 7.20.46 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ισπανία (7.14.14) το ασημένιο η Ρουμανία (7.15.52) και το χάλκινο η Ιταλία (7.16.22).
Στο άλλο μεγάλο τελικό με ελληνικό ενδιαφέρον στο διπλό σκιφ γυναικών οι Αννέτα Κυρίδου και Κατερίνα Νικολαΐδου πήραν την 6η θέση κι έμειναν μακριά από το βάθρο των νικητών. Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες τερμάτισαν σε 7.01.74 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Γερμανία με 6.49.23 , το ασημένιο η Ρουμανία με 6.50.56 και το χάλκινο η Ιταλία με 6.51.38.
Πολυνίκης σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Γερμανία που κατέκτησε πέντε χρυσά, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ενώ ακολούθησαν οι Ολλανδία με δύο χρυσά, τρία ασημένια, δύο χάλκινα και Ιταλία με δύο χρυσά, δύο ασημένια και τρία χάλκινα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το