Ελλάδα

Στιγμές αγωνίας αλλά και αίσιο τέλος για τουρίστα που έπαθε ανακοπή – Τον επανέφεραν στη ζωή μετά από 17 λεπτά

Στιγμές που κόβουν την ανάσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Πλατανιά στην Κρήτη όταν 60χρονος τουρίστας έπαθε καρδιακή προσβολή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση με αποτέλεσμα ο άντρας να σωθεί από διασώστες ιδιωτικής πολυκλινικής του Πλατανιά αλλά και το πλήρωμα του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο.

«Κυριολεκτικά ήταν νεκρός και δεν τον άφησαν»
Όπως σημείωσε στο zarpanews.gr καταστηματάρχης της περιοχής που ήταν μπροστά στα γεγονότα, «ειδοποιήσαμε τον κ. Χαράλαμο Βιττωράκη, ο οποίος έστειλε δύο άτομα από την κλινική του, πλήρως εφοδιασμένα με απινιδώτη και όλα τα σχετικά και μαζί με το προσωπικού του ασθενοφόρου επανέφεραν στη ζωή τον άνθρωπο έπειτα από 17λεπτα που ήταν χωρίς τις αισθήσεις του. Όταν ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει σημάδια ζωής αρχίσαμε να χειροκροτάμε, όλος ο κόσμος που είχε μαζευτεί, για το πλήρωμα του ασθενοφόρου και τους βοηθούς του ιατρείου οι οποίοι κυριολεκτικά ήταν νεκρός και δεν τον άφησαν! Θέλουμε να δώσουμε τα εύσημα στον κ. Βιττωράκη και στην ομάδα του».

Μετά το δυσάρεστο περιστατικό, ο 60χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργείο όπου και του τοποθετήθηκε «μπαλονάκι» ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «στις 18:58 της Παρασκευής (30.06.2023) έγινε κλήση για ασθενή με καρδιοαναπνευστική ανακοπή σε ξενοδοχείο του Πλατανιά Χανίων, στις 19:10 έγινε άφιξη του ασθενοφόρου στον χώρο. Ήδη είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Τοποθετήθηκε απινιδωτής, διασωληνώθηκε με λαρυγγική μάσκα, τοποθετήθηκε ενδοφλέβια γραμμή και ξεκίνησε Εξειδικευμένη Υποστήριξη της Ζωής (ALS) από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Σε συνεργασία με το προσωπικό του κ. Βιττωράκη o ασθενής ανατάχθηκε σε φλεβοκομβικό ρυθμό και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στις 19:40. Ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Στεφανιαία Μονάδα».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το