Ελλάδα

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Τσίπρα για τα αεροδρόμια

newego_LARGE_t_1101_54550490_type13145

Τον δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που σχηματίστηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε πολίτης κατά του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε γερμανική κοινοπραξία.

Οι εισαγγελικές αρχές διαβίβασαν χωρίς καμία αξιολόγηση στη Βουλή (όπως προβλέπει το Σύνταγμα) τη μηνυτήρια αναφορά, κατά την οποία η μακρόχρονη παραχώρηση των αεροδρομίων, σε συνδυασμό με διάφορες παραλείψεις (όπως η εκμετάλλευσή τους για άντληση εσόδων, για τη μείωση του χρέους κλπ.) παραβιάζει τις διατάξεις του Συντάγματος για την εθνική οικονομία (άρθρο 106) και του Ποινικού Κώδικα για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας (άρθρο 151) όταν ζημιώνεται το κράτος από εκπρόσωπό του.

Το τίμημα
Η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε σε Εισαγγελία στη Β. Ελλάδα υποστηρίζει ότι το τίμημα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 10πλάσιο λόγω της συνεχώς αυξανόμενης τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, που αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού σε άλλες χώρες της ευρύτερης ζώνης υπάρχουν ανοιχτά πολεμικά μέτωπα. Η νομιμότητα της παραχώρησης πρόκειται, πάντως, να κριθεί από την Ολομέλεια ΣτΕ όπου έχουν προσφύγει διάφοροι φορείς (ΟΤΑ, σωματεία κλπ) και πολίτες.

Η μηνυτήρια αναφορά καταλογίζει στον πρωθυπουργό παράβαση της εμπιστοσύνης του εντολέως του, ελληνικού λαού, που εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5-6-15. Υποστηρίζει επίσης ότι έγινε με ευτελές τίμημα η προνομιακή παραχώρηση αεροδρομίων (αναγκαίων και για λόγους ασφαλείας της χώρας), αλλά και κατά παράβαση του Συντάγματος, αφού με κακοβουλία και ιδιοτέλεια η πλειοψηφική απόφαση του δημοψηφίσματος «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

 Πηγή www.ethnos.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το