Τοπικά

Στη Βαρκελώνη το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας βρέθηκε από 12 – 25 Μαρτίου το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος κινητικότητας μαθητών ERASMUS+. Συμμετείχαν δύο ροές μαθητών των Τομέων Υγείας- Πρόνοιας και Ευεξίας και του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, με 10 μαθητές η κάθε μία.
Το θέμα εκπαίδευσης για τον Τομέα Γεωπονίας ήταν «Οίνος με χαμηλό ή μηδενικό αλκοολικό βαθμό», και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν οινοποιεία της ευρύτερης περιοχής, γνωστή βιομηχανία μπύρας και σοκολατούχου γάλακτος αλλά και το τμήμα Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
Το θέμα εκπαίδευσης για τον Τομέα Υγείας ήταν «Καινοτόμες τεχνολογίες σε μεθόδους ανίχνευσης της αιθανόλης στα βιολογικά υγρά του οργανισμού» . Οι μαθητές του Τομέα Υγείας επισκέφθηκαν γνωστό νοσοκομείο – μουσείο της περιοχής στο οποίο και ενημερώθηκαν από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Ιατρική, το Ινστιτούτο Διατροφής και Τεχνολογίας τροφίμων και άλλα εργαστήρια ιατρικών αναλύσεων στην περιοχή. Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις αποκόμισαν από το Κέντρο Πρόληψης εξαρτήσεων το οποίο και επισκέφθηκαν μετά από σχετική προετοιμασία από εξειδικευμένη ψυχολόγο.
Πλούσιο ήταν και το πολιτιστικό μέρος του προγράμματος το οποίο περιελάμβανε ξενάγηση στην πόλη και στα διάσημα έργα – κτήρια του Γκαουντί, στη γοτθική συνοικία, στο πάρκο Γκιουέλ, στο λόφο Μονζουί και βέβαια στη γνωστή Ράμπλα.
Το ενυδρείο της Βαρκελώνης, το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, εντυπωσίασε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Πικάσο, στο καταπληκτικό μουσείο Φυσικών Επιστημών Cosmo- Gaixa, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο Ναυτικό μουσείο, κα.
Μοναδική εμπειρία ήταν η επίσκεψη και ξενάγηση στο αριστούργημα του Γκαουντί τη Σαγράδα Φαμίλια , όπου όλοι έμειναν «άφωνοι» με το μέγεθος και το μεγαλείο της.
Το στάδιο Καμπ Νου της Βαρκελώνης, ήταν επίσης χώρος που ενθουσίασε όλους, αλλά κυρίως τους φιλάθλους μαθητές που ένιωσαν «δέος» με την επίσκεψη στο χώρο.
Το μεσαιωνικό χωριό Μπεσαλού και η πανέμορφη Χιρόνα γοήτευσαν και ταξίδεψαν όλους σε άλλες εποχές.
Όλη η ομάδα είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει γεύσεις από την καταλανική κουζίνα αλλά και άλλες κουζίνες όπως βραζιλιάνικη και ιαπωνική.
Ο μαθητής Γιάννης Οικονομίδης από τον Τομέα Γεωπονία δήλωσε «ήταν μία μοναδική ευκαιρία να επισκεφθώ μία ξένη χώρα και να δω τόσα πολλά πράγματα . Έμαθα πολλά για την παραγωγή του κρασιού και άλλων προϊόντων τα οποία θα με βοηθήσουν και στην επαγγελματική μου πορεία. Καλά… το Καμπ Νου … όνειρο»
Η μαθήτρια Ασπασία Πούλιου από τον Τομέα Υγείας δήλωσε: «Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και τι να περιγράψω. Καταπληκτική εμπειρία. Και το εκπαιδευτικό μέρος αλλά και το πολιτιστικό μου έδωσαν εξαιρετικά εφόδια για όλη μου τη ζωή. Μοναδικό ταξίδι ζωής…»
Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Μήσια, Αναστασία Γελαδάρη, Σουλτάνα Μουλλά, Βέρα Βελετζάκου, Αγάπη Κουτσοκώστα, Νεοχωρίτου Δέσποινα, Τρύφωνας Κυργιάκης και Αγορίτσα Οικονόμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το