Τοπικά

Στη σύνταξη βγήκαν 147 δάσκαλοι-νηπιαγωγοί την τελευταία τριετία στη Μαγνησία

Στους 147 ανήλθαν την τελευταία τριετία οι εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση που συνταξιοδοτήθηκαν στη Μαγνησία, με τον μέσο όρο ηλικίας τους να βρίσκεται γύρω στα 60 έτη.
Η χθεσινή εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο ξενοδοχείο «Παρκ» ήταν αφιερωμένη στους δασκάλους, τους νηπιαγωγούς και τους καθηγητές ειδικοτήτων που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία τριετία στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά του Νομού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 2020 συνταξιοδοτήθηκαν 29 εκπαιδευτικοί, το 2021 78 εκπαιδευτικοί και το 2020 40 εκπαιδευτικοί, συνολικά 147 άτομα.
«Πραγματοποιήσαμε χθες την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας τιμώντας συγχρόνως τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία τριετία. Λόγω της πανδημίας δεν κατέστη δυνατό τα δύο προηγούμενα χρόνια να τους τιμήσουμε και γι’ αυτό επιλέξαμε με τη χθεσινή εκδήλωση να έχουμε μαζί μας όσους συνταξιοδοτήθηκαν από το 2020 και δώθε» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Απόστολος Μούσιος.


Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο μέσος όρος ηλικίας των εκπαιδευτικών που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία τριετία, είναι γύρω στα 60 έτη, ενώ αναφορικά με τις συντάξιμες αποδοχές ανέφερε πως αυτές ανέρχονται για έναν εκπαιδευτικό με 35 χρόνια προϋπηρεσίας στα 1300 ευρώ τον μήνα. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται η κύρια σύνταξη που είναι γύρω στα 1.000 ευρώ, τα 120 ευρώ από το μετοχικό ταμείο και τα 180 ευρώ από το ΤΕΑΔΥ.
Μάλιστα φαίνεται πως για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2022, θα λάβουν σύντομα και όλο το ποσό της κύριας σύνταξης. «Όσοι βγήκαν στη σύνταξη το 2022, μπορούν μέσα σε ένα τρίμηνο να λάβουν όλη την κύρια σύνταξη και να περιμένουν μεγάλο χρονικό διάστημα όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Τα χρήματα από το Μετοχικό Ταμείο τα λαμβάνουν μέσα σε έναν μήνα, ενώ από το ΤΕΑΔΥ υπάρχει μια αναμονή ενός έτους. Επίσης το εφάπαξ για έναν εκπαιδευτικό με 35 χρόνια προϋπηρεσίας που συνταξιοδοτείται, αγγίζει τις 30.000 ευρώ».
Σημειώνεται πως ήδη είναι σε εξέλιξη η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων για συνταξιοδοτήσεις στους εκπαιδευτικούς.
Εκτός, όμως, από αυτούς που συνταξιοδοτούνται, υπάρχουν και αυτοί που διορίζονται. «Τα τελευταία δύο χρόνια διορίστηκαν στη Μαγνησία 101 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 50 τη σχολική χρονιά 2020-2021 και οι 61 τη σχολική χρονιά 2021-2022» ανέφερε ο κ. Μούσιος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το