Αθλητισμός

Στη “μάχη” της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος

Στη «μάχη» της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, που στις 2 το μεσημέρι θα κοντραριστεί στο κολυμβητήριο Χαλανδρίου με τον τοπικό Νηρέα. Η ομάδα θα στηριχθεί και φέτος σε ντόπιους νεαρούς αθλητές που θέλουν να εκπροσωπήσουν επάξια τον βολιώτικο ναυταθλητισμό.

Μόνο εύκολη δεν θα είναι η σημερινή αποστολή του Βόλου αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας μία ομάδα που πέρυσι έπαιζε στην Α1, έστω και αν έχει πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό της. Πάρα τις όποιες απώλειες είχε ο Νηρέας, εξακολουθεί να διαθέτει αρκετούς έμπειρους πολίστες, ενώ θα έχει το πλεονέκτημα του γηπεδούχου.

Όσον αφορά τον Βόλο, σε σχέση με πέρυσι έχει κάποια νέα πρόσωπα που είναι οι Νίκος Βερβερίδης, Βασίλης Λιμπιτάκης, Ιάκωβος Καμχής, Χρήστος Κοντός, ενώ επέστρεψαν στην ομάδα και οι Θάνος Βασιλούδης, Χρήστος Κουτσουνίδης. Πέρυσι υπήρχε και ξένος παίκτης, ο Ιρανός Αμιρχουσεΐν Κεϊχανί, αλλά φέτος το ρόστερ είναι αμιγώς ελληνικό και στη συντριπτική του πλειοψηφία βολιώτικο. Αλλαγή είχαμε και στην τεχνική ηγεσία, αφού αποχώρησε ο Μανώλης Γούναρης, με τον Σάκη Πλατανίτη να τον αντικαθιστά.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε ότι Α2 κατηγορία απαρτίζεται από 16 ομάδες και είναι χωρισμένη σε δύο ομίλους των οκτώ που θα παίξουν κανονικά σε έδρες. Οι τέσσερις πρώτες κάθε γκρουπ (σύνολο 8) θα προκριθούν στα πλέι οφ και θα παίζουν χιαστί. Οι δύο που θα φτάσουν ως τον τελικό του πρωταθλήματος θα πανηγυρίσουν και την άνοδο στην Α1.

Οι ομάδες που θα πάρουν την 5η και την 6η θέση στον όμιλό τους απλά θα παραμείνουν στην κατηγορία κατατασσόμενες στις θέσεις 9-12 του πρωταθλήματος, ανάλογα με τους βαθμούς που θα έχουν συγκεντρώσει. Αντίθετα, οι δύο τελευταίες των ομίλων (σύνολο 4) θα μπλέξουν στην περιπέτεια των πλέι άουτ και μέσω αυτής της διαδικασίας θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Β’ Εθνική (πέφτουν δύο ομάδες). Όλες οι σειρές σε πλέι οφ και πλέι άουτ θα κρίνονται στις δύο νίκες με τις ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στην κανονική περίοδο να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Οι δύο όμιλοι διαμορφώθηκαν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, με τις ομάδες των Αθηνών να τοποθετούνται κατόπιν κλήρωσης. Έτσι, προέκυψαν τα κάτωθι γκρουπ:

Βόρειος όμιλος: Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, Άρης Θεσσαλονίκης, ΝΑΟ Κέρκυρας, Ν.Ο. Λάρισας, Φοίβος Συκεών, Νηρέας Χαλανδρίου, Ηλιούπολη, Μαρούσι.

Νότιος όμιλος: Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, Άρης Νίκαιας, Ιωνικός Νίκαιας, Ν.Ε. Πατρών, ΠΕΚΕ Βροντάδου Χίου, ΟΦΗ, Άργης Καλαμάτας.

 

Πλατανίτης: Βάζουμε τις βάσεις

για μία ομάδα με μέλλον

Μιλώντας στη «Θ» ο προπονητής της ομάδας υδατοσφαίρισης του Βόλου Σάκης Πλατανίτης, τόνισε πως βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός συνόλου που θα έχει μέλλον, αφού ούτως ή άλλως το ρόστερ έχει μικρό μέσο όρο ηλικίας. Αναλυτικά, τα όσα μας είπε:

«Φέτος ξεκινήσαμε μία νέα προσπάθεια με πολλά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου, ακόμη και από την παιδική ομάδα, με την προσθήκη τριών-τεσσάρων πιο έμπειρων παικτών. Ουσιαστικά αρχίσαμε από το «μηδέν» και προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για μία ομάδα με μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν περιμένω πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας. Όμως θα επιμείνουμε στον τρόπο παιχνιδιού μας και θα συνεχίσουνε να δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας, ώστε να μπορέσουμε να τα διορθώσουμε.

Δεν θα ήθελα από τώρα να προσδιορίσω σε ποια θέση θα τερματίσουμε στο τέλος της περιόδου. Προφανώς θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο γίνεται ψηλότερα, αλλά προτιμώ να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να προσπαθούμε να πάρουμε από αυτό όσο γίνεται περισσότερα πράγματα. Από εκεί και πέρα, στο τέλος θα γίνει το… ταμείο και θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει.

Πάντως, οι αγώνες του α’ γύρου θα είναι ενδεικτικοί για το σημείο που βρισκόμαστε. Θα αποτελέσουν ένα μήνυμα, τόσο για μας, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες.

Το φετινό μας εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα για μεταγραφές, που ούτως ή άλλως δεν θέλαμε να κάνουμε, ήταν μονόδρομος για μας να έχουμε ένα ρόστερ με μικρό μέσο όρο ηλικίας αποτελούμενο από νεαρά παιδιά και κάποιους «ξεχασμένους» τα προηγούμενα χρόνια πολίστες, που όμως είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν».

 

Το ρόστερ του Βόλου

Το φετινό έμψυχο δυναμικό του Βόλου είναι το κάτωθι:

Τερματοφύλακες: Κωνσταντίνος Νάσιος (έτος γέννησης 2001), Σπύρος Μαλαμούσης (1995), Χρήστος Κουτσουνίδης (2004), Χρήστος-Μάριος Κουφιδάκης (2008).

Αμυντικοί: Μιχάλης Νικολέρης (1994), Κώστας Πετρόπουλος (1999), Μάνος Καραΐσκος (2000), Κώστας Ζεμπέογλου (2008).

Φουνταριστοί: Παναγιώτης Γλούμης (2006), Βασίλης Λιμπιτάκης (2005), Ανδρέας Καψάλης (2008).

Περιφερειακοί: Χρήστος Μαρινάγης (1993), Ευθύμης Δημητρίου (1996), Χρήστος Κουφιδάκης (2001), Γιάννης Γκανάτσιος (2004), Χρήστος Κοντός (2004), Ιάκωβος Καμχής (2004), Γιάννης Μεριστούδης (2005), Θάνος Βασιλούδης (2006), Νίκος Βερβερίδης (2006), Χρήστος Κανάκης (2006), Ναθαναήλ Πανίδης (2007), Σωτήρης Ρουμελιώτης (2007), Γιάννης Πέτρου (2008), Δημήτρης Πριτσίνης (2008).

 

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

 

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 2/12

Κολ. Χαλανδρίου, 14.00, Νηρέας Χαλ.-Βόλος: Παϊρακταρίδης, Τσότρας.

Νέας Πολιτείας, 15.00, Ν.Ο. Λάρισας-Ηλιούπολη: Αντζουλάκος, Χρ. Κυράνης

Κυριακή 3/12

Κέρκυρας, 15.00, ΝΑΟ Κέρκυρας-Άρης Θ.: Μοίραλης, Μάρκοβιτς.

Εθνικό Θεσσαλονίκης, 15.00, Φοίβος-Μαρούσι: Καρούλης, Μπαλαμπάνης.

 

Νότιος όμιλος

Σάββατο 2/12

Γέρακα, 14.00, Νηρέας Γέρακα-ΟΦΗ: Κ. Κυράνης, Χατζηγούλας.

Χίου, 15.30, ΠΕΚΕΒ-Ηλυσιακός: Σταυρίδης, Κραβαρίτης.

Κυριακή 3/12

Νίκαιας, 14.00, Άρης Ν.-Άργης: Στεφανάκης, Ζεκάι.

«Α. Πεπανός», 17.00, Ν.Ε. Πατρών-Ιωνικός: Πολυχρονόπουλος, Παντελής.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δ. Εσερίδης: Πόλη προσβάσιμη και ασφαλής για όλους

Με αφορμή την πρώτη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού για τις νέες κυκλοφοριακές…

2 Δεκεμβρίου 2023

Έξι αναφορές –καταγγελίες στο Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί η ετήσια…

2 Δεκεμβρίου 2023

“Η Σηπιάδα”: Ανυπαρξία των αρμόδιων φορέων μετά τις καταστροφές

"Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι βουλευτές Μαγνησίας…

2 Δεκεμβρίου 2023

Προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον Δήμου Βόλου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, θα συζητηθεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Στην Αγριά σήμερα το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Σήμερα Σάββατο 2 και αύριο Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Valis Hotel το 9ο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Η προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής – Φωταγώγηση Παπαστράτου με μήνυμα για την αναπηρία

Με φωταγώγηση του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου αύριο Κυριακή το απόγευμα αλλά και εθελοντική ενεργοποίηση των…

2 Δεκεμβρίου 2023