Τοπικά

Προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον Δήμου Βόλου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, θα συζητηθεί η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οχτάμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Δήμο τον Σεπτέμβριο, οι έντονες σε ύψος νερού και πυκνότητα βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και πλημμύρες σε κοινόχρηστους χώρους σε ολόκληρο τον Δήμο αλλά και πλημμύρες σε οικίες δημοτών.
Ο Δήμος Βόλου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυξημένες, έκτακτες και επείγουσες ανάγκες καθώς και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η αδυναμία ελέγχου τους λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού με τις επαναλαμβανόμενες και ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση οκτάμηνης διάρκειας ΙΔΟΧ που θα απασχοληθεί στο Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα:
-Τρείς ειδικότητας Π.Ε. Πολιτικών Μηχανικών
-Ένας ειδικότητας Π.Ε. Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών
-Δύο ειδικότητας Δ.Ε. Διοικητικού, Λογιστικού

Έξι για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας
Στην ίδια συνεδρίαση θα εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας. Στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στο Δήμο Βόλου» της ανωτέρω Πράξης, προβλέπεται η ενίσχυση του προσωπικού της δομής με νέες ειδικότητες, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τις ωφελούμενες γυναίκες και τα παιδιά τους και να εναρμονιστεί η στελέχωσή της βάσει των διατάξεων του άρθρου 26 «Ξενώνες φιλοξενίας γυναικών – θυμάτων έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων» του Ν.4604/2019 (ΦΕΚ 50/τ.Α΄/26-03-2019). Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού πλήρους απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης/παράτασης έως τη λήξη του φυσικού αντικειμένου της Πράξης έξι (06) ατόμων των ακόλουθων ειδικοτήτων:
– Ενός ατόμου κλάδου ΠΕ Κοινωνικών Επιστημών ειδικότητας ΠΕ Κοινωνιολόγων, πλήρους απασχόλησης (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση) κατά προτίμηση με εμπειρία/εξειδίκευση σε θέματα βίας ή με επιμόρφωση σε θέματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής γυναικών / γυναικών θυμάτων βίας.
– Ενός ατόμου κλάδου/ειδικότητας ΠΕ Παιδαγωγών, πλήρους απασχόλησης (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση) κατά προτίμηση με εμπειρία/εξειδίκευση ή επιμόρφωση στο πεδίο της παιδικής προστασίας. Το ωράριο απασχόλησης της εν λόγω ειδικότητας θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα υποστήριξης των ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή μετά το πέρας της παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων τους (ενισχυτική διδασκαλία και δημιουργική απασχόληση) και ως εκ τούτο δύναται να διαφοροποιηθεί του συμβατικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών
– Τεσσάρων ατόμων κλάδου/ειδικότητας ΔΕ Φυλάκων πλήρους απασχόλησης (40 ώρες/εβδομάδα, 8ωρη απασχόληση σε βάρδιες Σαββατοκύριακα, αργίες και βραδινές.

Πρόσληψη και για τις ΣΥΔ
Πρόσληψη ενός ατόμου θα γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» λόγω οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού. Ειδικότερα απαιτείται η πρόσληψη ενός ατόμου κλάδου ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών, ειδικότητας ΠΕ Ειδικών Παιδαγωγών (Προσωπικό Υποστήριξης), με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου πλήρους απασχόλησης (8ωρη απασχόληση σε βάρδιες πρωϊνή -απογευματινή). Η σύμβασή του ανωτέρω προσωπικού θα είναι διάρκειας ενός (01) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης έως τη λήξη του φυσικού αντικειμένου της Πράξης ή παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος

Νέα απόφαση για την καταβολή οφειλών και δόσεων
Το δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει σε ανάκληση και λήψη νέας απόφασης σχετικά με την παράταση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής αυτών για φυσικά και νομικά πρόσωπα έπειτα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Βόλου τον Σεπτέμβριο. Το δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει :
α) την παραταση έως 04/03/2024, των προθεσμιών καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου (οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 04/09/2023 μέχρι και 04/03/2024) καθώς και
β) την παράταση, μετά το περας του προγράματος ρύθμισης , των δόσεων ρυθμίσεων / διεκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου (οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 04/09/2023 μέχρι και 04/03/2024).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στην Αγριά σήμερα το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Σήμερα Σάββατο 2 και αύριο Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Valis Hotel το 9ο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Η προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής – Φωταγώγηση Παπαστράτου με μήνυμα για την αναπηρία

Με φωταγώγηση του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου αύριο Κυριακή το απόγευμα αλλά και εθελοντική ενεργοποίηση των…

2 Δεκεμβρίου 2023

Η επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Σακελλαροπούλου και ο στολισμός του Χριστουγεννιάτικου προεδρικού δέντρου από το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου

Υπέρτατη τιμή, χαρά και συνάμα ξεχωριστή εμπειρία και βίωμα ζωής για το Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου…

2 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστής απορρίπτει τον ισχυρισμό του Ντόναλντ Τραμπ περί προεδρικής ασυλίας – «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου»

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν απεφάνθη χθες Παρασκευή ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χαίρει ασυλίας από…

2 Δεκεμβρίου 2023

Και έξι μήνες ίσως χρειαστεί η βυθοκόρηση Παγασητικού – «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος» τόνισε ο Αρ. Μπασδάνης

Την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η βυθοκόρηση, η απομάκρυνση δηλαδή υλικών από τον βυθό του…

2 Δεκεμβρίου 2023

Διπλός χριστουγεννιάτικος μποναμάς για συνταξιούχους: Ποιοι θα πάρουν αύξηση 3% και επιταγή ακρίβειας

Πάνω από 1,8 εκατ. συνταξιούχοι, δηλαδή το 70% των συνταξιούχων θα ενισχυθεί έως τις 31…

2 Δεκεμβρίου 2023