Τοπικά

Έξι αναφορές –καταγγελίες στο Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη

Σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί η ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δήμου και της Επιχείρησης για το 2023. Η λειτουργία του Γραφείου του Συμπαραστάτη ξεκίνησε στον Δήμο Βόλου τον Οκτώβριο του 2021 και επί της ουσίας πρόκειται για έναν θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ δημοτών (φυσικών ή νομικών προσώπων) και υπηρεσιών, νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον απολογισμό που θα παρουσιαστεί για τη χρονική περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2023, περιλαμβάνεται η κατάθεση έξι καταγγελιών –αναφορών από δημότες κατά υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Επίσης κοινοποιήθηκε μία καταγγελία –αναφορά και πραγματοποιήθηκαν 20 τηλεφωνικές κλήσεις αναφοράς προβλήματος και αιτήματος για παρέμβαση. Επισημαίνεται ότι προσήλθαν δεκάδες δημότες για συνδρομή σχετικά με την υποβολή αιτήματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «ΑΡΩΓΗ» για την αποζημίωσή τους λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που σημειώθηκαν στον Βόλο.

Από τις έξι αναφορές –καταγγελίες, οι τρεις σχετίζονταν με δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους είτε σε εκτός σχεδίου ακίνητα είτε σε ημιτελή ακίνητα με εργοταξιακή παροχή ρεύματος και με κλήσεις παράνομης στάθμευσης που βεβαιώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία. Δύο αναφορές –καταγγελίες αφορούσαν σχετίζονταν με ακαθάριστο οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου και με παρέμβαση της υπηρεσίας καθαριότητας σε οικόπεδο ιδιώτη που βρίσκεται στη Δ.Ε. Αγριάς σε βάρος οικοπέδου έτερου όμορου ιδιοκτήτη. Τέλος, μία αναφορά σχετιζόταν με την περισυλλογή αδέσποτων σκύλων στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας.
Οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκε το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη αποτελούσαν αιτήματα δημοτών, χωρίς χαρακτήρα καταγγελίας, για διάφορα θέματα της καθημερινότητας, τα οποία δεν έχρηζαν διαμεσολάβησης και επιλύθηκαν με άμεση επικοινωνία του Γραφείου με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου και τους αρμόδιους αντιδημάρχους και προέδρους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Στη “μάχη” της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος

Στη «μάχη» της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση, που στις 2 το μεσημέρι…

2 Δεκεμβρίου 2023

Δ. Εσερίδης: Πόλη προσβάσιμη και ασφαλής για όλους

Με αφορμή την πρώτη δημόσια διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού για τις νέες κυκλοφοριακές…

2 Δεκεμβρίου 2023

“Η Σηπιάδα”: Ανυπαρξία των αρμόδιων φορέων μετά τις καταστροφές

"Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι βουλευτές Μαγνησίας…

2 Δεκεμβρίου 2023

Προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στον Δήμου Βόλου

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας, θα συζητηθεί…

2 Δεκεμβρίου 2023

Στην Αγριά σήμερα το 9ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο

Σήμερα Σάββατο 2 και αύριο Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Valis Hotel το 9ο…

2 Δεκεμβρίου 2023

Η προετοιμασία των μελλοντικών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής – Φωταγώγηση Παπαστράτου με μήνυμα για την αναπηρία

Με φωταγώγηση του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου αύριο Κυριακή το απόγευμα αλλά και εθελοντική ενεργοποίηση των…

2 Δεκεμβρίου 2023