Τοπικά

Στέφανος Κασσελάκης στη νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ “Μου δώσατε δύναμη – Δε θα σας προδώσω” – Κριτική στη ΝΔ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στη νομαρχιακή συνδιάσκεψη του κόμματος στον Βόλο.

Αρχικά, σχολιάζοντας την αποστροφή του λόγου του Γραμματέα της Ν.Ε. Ιωαν. Κηπουρού, ότι το κόμμα ήταν σε κρίση ο κ. Κασσελάκης, απάντησε “δεν γνωρίζω γιατί είπατε ότι το κόμμα μας ήταν σε κρίση. Το κόμμα μας μπορεί να είχε πολυφωνία αλλά ποτέ δεν έκλεψε από τον ελληνικό λαό. Η ηθική κρίση έχει καταστρέψει τη χώρα και την έστειλε στα βράχια. Η ηθική κρίση των κομμάτων που χρωστούν 1δις ευρώ δανειακά κι αγύριστα. Εμείς αναδειχθήκαμε στον πρώτο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ ως μία κυβέρνηση που κλήθηκε να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση μία χώρα που είχε καταρρεύσει με 400.000 οικογένειες με γονείς άνεργους με με 2,5εκ. ανθρώπους ανασφάλιστου και καταφέραμε τους πρώτους να του κρατήσουμε στη ζωή και τους δεύτερους να έχουν υγεία. Καταφέραμε να διευθετήσουμε το χρέος της χώρας ώστε μετά την πανδημία δημοσιονομικά να πετυχαίνουμε στόχους”.

Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε πισημαίνοντας ότι “Η διαφορά μας με τη ΝΔ πετυχαίνουν στόχους φτωχοποιοώντας τον κόσμο. Ένα σύστημα που καταρρέει έχουμε καταλήξει 40% της δαπάνης να είναι ιδιωτικοί, οι γιατροί αλιεύουν ασθενείς και τους κάνουν πελάτες και το ίδιο πάει να κάνει και με τα Πανεπιστήμια. Αντί να επενδύσει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να υπάρχει αποκέντρωση κι ανάπτυξη και κάνει ιδιωτικά πανεπιστήμια franchise πρόκειται για περιστρεφόμενη πόρτα διαπλοκής το οποίο θα δημιουργήσει μία κοινωνία που όσοι έχουν την τύχη να γεννηθούν με χρήματα θα πηγαίνουν μπροστά κι όσοι γεννήθηκαν στη λάθος πόλη ή χωριό θα είναι πολίτες τρίτης κατηγορίες. Θέλουμε ανάπτυξη. Πάνε να ιδιωτικοποιήσουν και τον πολιτισμό. Δεν είναι μοντέλο ανάπτυξης της χώρας να έρχονται για επενδύσει real estate και μετά να ιδιωτικοποιούμε τα πανεπιστήμια και να μην επενδύουμε στα δημόσια. Να αφήνουμε τους αγρότες μας να είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης. Για ποιο λόγο το πετρέλαιο που διυλίζεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβό από την Κύπρο; Είναι επειδή έχουμε έναν συνδυασμό ενός συγκεντρωτικό πελατειακού οικογενειακοκατικού καπιταλισμού σε συνδυασμό με την προπαγάνδα. Το 41% δεν είναι μόνο κατόρθωμα του Κυρ. Μητσοτάκη αλλά είναι κι αποτυχία δική μας. Εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας. Αλλά οι αίθουσες είναι γεμάτες και έχουμε νέα μέλη”.

Συμπλήρωσε ότι “τις τελευταίες μέρες έχουμε ανοίξει πολλε΄ς προτάσεις για την Θεσσαλία Έχουμε δουλειά στο να ανανενωθεί το κόμμα μας. Πρέπει να χτίσουμε. Να γίνει κόμμα των μελών. Συγχρόνως ο βουλυτές κάνουν εξαιρετική δουλειά και ειδικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Τα think tanks αρχίζουν να επεξεργάζονται δράσεις κι ένα ένα όλα θα γίνουν. Δε θέλω να πτοήστε. Μου δώσατε τη δύναμη να κάνω ότι μπορώ. Να ξέρετε δε θα σας προδώσω και δε θέλω να επηρεάζεστε από εξωτερικούς παράγοντες με χαμόγελο κι υπερηφάνεια για τον πρώτο και το δεύτερο κύκλο της χώρας. Μην ακούτε τίποτα από την ηχορύπανση. Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, το ήθος και υπερηφάνεια για τον τόπο μας, θέλουμε δικαιοσύνη. Θέλουμε τα παιδιά αυτού του τόπου να μένουν στον τόπο τους, να υπάρχει φροντίδα κι αλληλεγγύη και να είμαστε μια σύγχρονη κοινωνία. Θέλουμε το κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα να μπορεί να διαπρέψει στον τόπο του και να μπορεί εκεί που είναι να έχει αξιοπρέπεια κι αυτοπραγμάτωση κι όχι να πάει στο εξωτερικό. Έχουμε όραμα, ανανεώνουμε το κόμμα. Χαμόγελο υπερηφάνεια, συντροφικότητα”.

Share
Ετικέτες: Κασσελάκης

Πρόσφατα άρθρα

Βιωματικά εργαστήρια για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Η 6η Μαρτίου έχει οριστεί ως πανελλήνια ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού. Με…

12 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο ξενοδοχείο «Φίλιππος»

  Την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ ’Λυκείου του 1ου ΕΠΑ.Λ.…

12 Μαρτίου 2024

Λάρισα: Ανησυχία για τη δημόσια υγεία – Συνοικία γέμισε ποντίκια

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει τους τελευταίους στην πόλη της Λάρισας και ειδικά στη συνοικία της…

12 Μαρτίου 2024

«Πάμε σαν άλλοτε» από την Εστία «Ίωνες»

  Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» παρουσιάζει την εκδήλωση «Πάμε σαν άλλοτε»…

12 Μαρτίου 2024

Αλλαγή φρουράς στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη πολιτική απόφαση για την οριστική μετεγκατάσταση

Παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξιάρχου Ιωάν. Χειμαριού θα γίνει σήμερα στο…

12 Μαρτίου 2024

Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για τον θάνατο της μητέρας της που πνίγηκε στο σπίτι της από τις πλημμύρες

Δεκτή έκανε με Διάταξή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας την προσφυγή 42χρονης Φαρσαλινής, η οποία…

12 Μαρτίου 2024