Ελλάδα

Σταθερές οι τιμές των σχολικών ειδών – Στα 30-40 ευρώ το κόστος της σχολικής λίστας

Οι οικογένειές θα πρέπει μέσα στις επόμενες ημέρες να κάνουν τα καθιερωμένα ψώνια για τη σχολικά είδη, καθώς στις 12 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων σχολικών των βαθμίδων επιστρέφουν στα θρανία. Ευτυχώς, τα τελευταία, φαίνεται ότι δεν έχουν παρασυρθεί από το πληθωριστικό ράλι, που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, αλλά έχουν διατηρηθεί σε αντίστοιχα επίπεδα με 2021

Ειδικότερα, οι τιμές στα περισσότερα είδη έχουν παραμείνει σταθερές με μικρές αυξήσεις να παρατηρούνται μόνο στα είδη χάρτου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

«Το στοίχημα όλων των προμηθευτών και των αντιπροσώπων ήταν να κρατήσουμε το βασικό κωδικό της λίστας, που είναι η τσάντα, σε τιμές όσο πιο περυσινές γίνεται. Για φέτος το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό για του χρόνου» δήλωσε, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο Παναγιώτης Περδίκης, ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου.

«Αν εξαιρέσουμε την άνοδο του χαρτιού που είναι χρηματιστηριακό είδος που αυξήθηκε κατά 25 – 30% από τις αρχές του χρόνου, καθώς και τα παράγωγά του, γενικότερα οι τιμές δεν έχουν ανέβει τραγικά» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος ο κ. Περδίκης στο κόστος για την αγορά των αναγκαίων στη σχολική λίστα ξεπερνά τα 40 ευρώ, τονίζοντας ότι οι «τιμές είναι βατές» μια και οι αντιπρόσωποι διατηρήσαν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, μειώνοντας το ποσοστό κέρδους τους».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το