Τοπικά

Στάση εργασίας των καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – “Να μην δοθούν σε εργολάβο οι υπηρεσίες καθαριότητας”

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών/των Μαγνησίας εκφράζει την αντίθεση της στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας να παραδώσει σε εργολάβους την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των χώρων του Πανεπιστημίου στον Βόλο, όπως κάνει και για τη Λαμία.
“Με την απόφαση αυτή πετάει κυριολεκτικά στο δρόμο 32 καθαρίστριες και εργαζόμενους, στέλνοντάς τους στην ανεργία. Η αντιμετώπιση εκ μέρους της Πρυτανικής Αρχής σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις για πάρα πολλά χρόνια, καλύπτουν πάγιες ανάγκες, κάποιοι είναι σε ηλικία που είναι σχεδόν αδύνατο να μπορέσουν να βρουν δουλειά αλλού, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη” τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο και σημειώνει:

“Κάθε χρόνο ακούμε υποσχέσεις, ότι θα βρεθεί οριστική λύση, να μην ανησυχούμε, δε θα χαθεί καμία θέση εργασίας και στο τέλος προωθούν τις διαδικασίες για νέο διαγωνισμό, που με τον αγώνα μας και τη στήριξη από τους υπόλοιπους εργαζόμενους έχουμε καταφέρει να παγώσουμε. Έτσι και φέτος, μάθαμε ότι στα κρυφά, χωρίς να μας γίνει ενημέρωση, πάρθηκε απόφαση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για να μας πετάξουν στο δρόμο.

Το σωματείο σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήσαμε με τους εργαζόμενους του χώρου, πήρε απόφαση να ξεκινήσει τις προειδοποιητικές κινητοποιήσεις:
1. Στάση εργασίας τη Δευτέρα 9-12-2019, από 10:00 π.μ. μέχρι 12:00 μ.μ., για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Ν. Μαγνησίας.
2. Στις 11:00 π.μ. να γίνει συγκέντρωση στο Θόλο που θα γίνει ενημέρωση προς συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής για την οργάνωση αγώνα από κοινού με το Σωματείο Καθαριστριών για να σταματήσει την απαράδεκτη ομηρία των καθαριστριών και να δοθεί οριστική λύση με βάση των παρακάτω αιτημάτων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1) Να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμού, που προβλέπει επιστροφή του εργολάβου στην καθαριότητα του Ιδρύματος.
2) Άμεση υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης, εξαρτημένης εργασίας, αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
3) Να μην γίνει καμία απόλυση.
4) Λήψη αμέσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
5) Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο-5ημερο-40ωρο”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το