Τοπικά

Στάση εργασίας από τις καθαρίστριες του Πανεπιστημίου: “Η Πρυτανεία μας εμπαίζει και μας πετάει στον δρόμο”

Εξοργισμένες είναι οι καθαρίστριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετά την απόφαση της Συγκλήτου να αναλάβει εργολάβος την καθαριότητα του κτιρίου. Με τις συμβάσεις τους να λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου, οι καθαρίστριες προχώρησαν σήμερα σε στάση εργασίας ζητώντας να σταματήσει άμεσα η προκήρυξη του διαγωνισμού, αλλά και να υπογραφούν συμβάσεις αορίστου χρόνου για να μην χάσουν τη δουλειά τους.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών/ ών Μαγνησίας Μαρία Πλαγερά τόνισε ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου προκηρύχθηκε, χωρίς οι εργαζόμενοι να το αντιληφθούν. “Δεν το πήραμε είδηση και έγινε ήδη, ενώ μας διαβεβαίωνε στο τέλος Οκτωβρίου ο αντιπρύτανης κ. Μπιλίνης για τις δουλειές μας.  Στις 14 Νοεμβρίου μέσω της Συγκλήτου, πήραν απόφαση για εργολαβία τριών μηνών στην καθαριότητα και μετά να περάσουμε όλες από τον ΑΣΕΠ”.
Η κ. Πλαγερά πρόσθεσε πως η εργολαβία αφορά την απασχόληση λιγότερων εργαζομένων, με 4ωρες συμβάσεις.  “Μέσω ΑΣΕΠ δεν μπορούμε να προσληφθούμε.  Όσα μόρια και αν μας δώσουν, δεν έχουμε μικρά παιδιά για να θεωρούνται προστατευόμενα μέλη, ανεργία δεν έχουμε, δεν είμαστε πολύτεκνες.  Θέλουν να μας πετάξουν έξω από το Πανεπιστήμιο, να βάλουν εργολάβο και πιο φθηνούς εργαζόμενους”.

Η πρόεδρος των καθαριστριών σημείωσε ότι θα προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού για να συζητήσουν το θέμα με τον Πρύτανη. Σημειώνεται πάντως ότι σήμερα τόσο ο Πρύτανης όσο και οι αντιπρυτάνεις βρίσκονταν εκτός για θέματα του Πανεπιστημίου.
“Υπάρχουν εργαζόμενες που δουλεύουν στο Πανεπιστήμιο 20 χρόνια” τόνισε η κ. Πλαγερά, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά 30 καθαρίστριες και καθαριστές που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο, στη Μαγνησία, χωρίς να υπολογίζονται οι εργαζόμενοι στους άλλους νομούς όπου υπάρχουν τμήματα.

H κ. Καραγιώργου

Η Γραμματέας του Σωματείου Αθηνά Καραγιώργου μίλησε για εμπαιγμό  της Πρυτανείας.  “Μέχρι την τελευταία στιγμή μας έλεγε ότι οι συμβάσεις μας θα υπογραφούν και ξαφνικά είδαμε την προκήρυξη στο διαδίκτυο.  Δεν γίνεται κάθε φορά να μας έχουν σε ομηρία από τη στιγμή που καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  Ζητάμε να γίνουμε αορίστου χρόνου.  Αλλά αυτό δεν το θέλουν και για αυτό μας πετάνε έξω. Δεν τους πιστεύουμε πια. Είναι αναξιόπιστοι.  Είμαστε θυμωμένοι μαζί τους και θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους.  Ή αυτοί ή εμείς” ανέφερε χαρακτηριστικά.  Μάλιστα σημείωσε ότι η Πρυτανεία τους κοροϊδεύει 15 χρόνια.  “Είμαι εξοργισμένη γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή προσπαθούσαν να μας κοιμήσουν.  Εμείς ξέραμα ότι κάτι θα μας συμβεί, αλλά δεν περιμέναμε τέτοια κοροϊδία.Έχω δώσει τη ζωή μου μέσα στο Πανεπιστήμιο τόσα χρόνια.  Η Πρυτανεία είναι απαράδεκτη”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το