Τοπικά

Σταματούν οι έρευνες στην Αμαλιάπολη για την ανεύρεση οστών της Μαριάννας Κοντούλη

Συνεχίστηκαν και χθες χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα οι έρευνες των αρχών σε ιδιωτικό εξωκκλήσι στην περιοχή της Αμαλιάπολης του Δήμου Αλμυρού για την ανεύρεση των οστών της Μαριάννας – Εριέτας Κοντούλη και σύμφωνα με έγκυρες πηγές δεν πρόκειται να συνεχιστούν σήμερα.
Η επιχείρηση που ολοκληρώθηκε χθες αργά το απόγευμα λόγω του σκοταδιού πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Αστυνομίας, μετά από ένταλμα της Εισαγγελίας Βόλου και με προϊστάμενο της έρευνας στην περιοχή τον ανακριτή.
Τα συνεργεία σταμάτησαν χθες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οριστικά τις έρευνες, σκάβοντας σε βάθος μέχρι δύο μέτρα στη μικρή εκκλησία που βρίσκεται σε έκταση επιχειρηματία, χωρίς όμως να βρουν κάτι.

Η εξαφανισθείσα Μαριάννα – Εριέτα Κοντούλη, ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου με μεγάλη ακίνητη περιουσία στη Μαγνησία, ενώ το 2002 σε ηλικία 70 ετών τα ίχνη της χάθηκαν μυστηριωδώς.
Διατηρούσε σχολή χορού στην Κηφισιά όπου και έμενε μόνη της και το τελευταίο διάστημα είχε απομονωθεί από συγγενείς και φίλους και είχε μετακομίσει στην Αμαλιάπολη, στο εξοχικό της.

Η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε από το 2008, όταν η ετεροθαλής αδερφή της κατέθεσε την πρώτη αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Μετά την εξαφάνισή της, η τηλεοπτική εκπομπή «Φως στο τούνελ» αποκάλυψε πληρεξούσια έγγραφα, που φαίνεται να είχαν κάνει σε διάφορα άτομα, τα οποία, όπως αποκάλυψε η ειδική συνεργάτης της εκπομπής, γραφολόγος Μάγδα Καμπούρη, ήταν πλαστά. Με αυτά τα πληρεξούσια τα άτομα που φέρεται να την είχαν πλαισιώσει, φέρεται να έκαναν διάφορες αγοραπωλησίες στο όνομά της, παρά το γεγονός ότι η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί από το 2002.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της τύχης της ακίνητης περιουσίας της εξαφανισμένης έχουν καταδικαστεί τρία άτομα, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, τον Μάιο του 2018.

Το δικαστήριο είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 9 χρόνων σε έναν επιχειρηματία από τη Μαγνησία, καθώς τον είχε κρίνει ένοχο για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε κριθεί αθώος για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Ένοχος κρίθηκε ακόμη ένας επιχειρηματίας, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για απάτη και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, ενώ κρίθηκε αθώος γι’ απάτη σε βάρος του Δημοσίου.
Επίσης ένοχος κρίθηκε ένας γιατρός, στον οποίο επίσης επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 χρόνων για τις κατηγορίες της απάτης και ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου. Και οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η υπόθεση αφορούσε μεταβίβαση έξι ακινήτων, συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων, τη χρονική περίοδο 2004-2007 στην περιοχή του Αλμυρού.
Αθώοι κρίθηκαν ένας δικηγόρος, ένας έμπορος και μια μεσίτρια ακινήτων από την Αθήνα, που κατηγορούνταν για την ίδια υπόθεση.
Η περιουσία της Μαριάννας-Εριέτας Κοντούλη φέρεται να είχε περάσει με πλαστά πληρεξούσια στην κατοχή άλλων προσώπων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το