Τοπικά

Απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 1.200 ευρώ με ψεύτικη αγγελία από επαγγελματία στη Σκόπελο

Ο Σκοπελίτης εντόπισε στις αρχές Δεκεμβρίου μια αγγελία σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), για την πώληση ενός αυτοκινήτου μάρκας «Nissan». Ο υποτιθέμενος πωλητής ζητούσε για το όχημα ποσό ύψους 2.500 ευρώ. Ο άνδρας τηλεφώνησε στον αριθμό που ανέγραφε η αγγελία και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου που διέμενε σε πόλη της Πελοποννήσου, ο οποίος του ζήτησε να του καταβάλει αρχικά 1.200 ευρώ ως προκαταβολή και στη συνέχεια θα του έδινε και τα υπόλοιπα χρήματα.Για τον λόγο αυτό ο άγνωστος του έδωσε τον αριθμό του λογαριασμού για να του πιστώσει τα χρήματα, ενώ συμφώνησαν παράλληλα να του δώσει και ένα αποδεικτικό 1.100 ευρώ που θα χρησιμοποιούσε το θύμα για φορολογικούς λόγους.Οι ημέρες όμως περνούσαν χωρίς όμως ο Σκοπελίτης να παραλάβει το αυτοκίνητο, παρά μόνο είχε στα χέρια του την απόδειξη των 1.100 € και έτσι επιχείρησε να επικοινωνήσει εκ νέου με τον πωλητή, ο οποίος, ωστόσο είχε αλλάξει αριθμό, με το θύμα να αντιλαμβάνεται πως έπεσε θύμα απάτης και να υποβάλει μήνυση στην Εισαγγελία του Βόλου.

Για το περιστατικό παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου, αλλά και να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του δικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ο Σκοπελίτης κατάθεσε τα 1.200 ευρώ.

Επίσης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση εις βάρος του μέχρι στιγμής αγνώστου, ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος για απάτη και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Σημειώνεται πως τα περιστατικά με απάτες που αφορούν σε ψεύτικες αγγελίες, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αυξημένα, με τους επιτήδειους να χρησιμοποιούν συχνά διάφορους τρόπους για αποσπούν χρήματα, προσπαθώντας στη συνέχεια να καλυφθούν.

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο σύμφωνα με πληροφορίες να δίνουν ένα μικρό ποσό σε ηλικιωμένους, ώστε να τους παραδώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία και κυρίως τους αριθμούς ΙΒΑΝ, που χρησιμοποιούν κατόπιν για να δέχονται χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματα….

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το