Αθλητισμός

Στάλθηκε εγγράφως η πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου στις ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ για την αναδιάρθρωση

Νέο συμβούλιο στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 20 Μαΐου, μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν το σώμα, πέρα από την απόφαση για τη συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων, θα είναι και η πιθανή αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Θυμίζουμε, πως στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ που έγινε την περασμένη Κυριακή, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργίας μιας Β’ Εθνικής που θα προκύψει από την ενοποίηση της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, παρουσιάζοντας ένα πλάνο – και οικονομικό – για το τί θα πρέπει να ισχύσει για να υπάρξουν δύο όμιλοι των 16 ομάδων (Βορράς-Νότος).

Στην πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου συμφώνησαν προφορικά οι 12 από τις 14 ομάδες, ενώ τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός την καταψήφισαν. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα, Ηλίας Αϊβάζογλου, μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Βόλος 98.6 και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης και με την ιδιότητα του ενός εκ των εκπροσώπων της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της Ένωσης. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε: «Στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ υπήρξε μία προφορική πρόταση, την οποία κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου. Αυτή την πρόταση περιμένω να δω και εγγράφως, ψηφισμένη από τις ομάδες, για να την υποστηρίξω στο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ. Ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να καταθέσει, είτε από μόνος του πρόταση στο Δ.Σ. της Ένωσης ή να ζητήσει από τις ομάδες να την υπερψηφίσουν και να την καταθέσουν όλες μαζί από κοινού στο διοικητικό συμβούλιο. Στη συνέχεια ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος, θα ζητήσει την έγκριση του Δ.Σ. και ανάλογα την καταθέσει στην ΕΠΟ και στην Πολιτεία.

Στο συρτάρι μου έχω και εγώ μία πρόταση για να αναδιάρθρωση, έχω συζητήσει επί του θέματος με ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, όμως δεν μπορεί να βγει στον αέρα, από τη στιγμή που δεν υπάρχει απόφαση για οριστική διακοπή ή συνέχιση των πρωταθλημάτων. Κι αυτό, γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά, ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Εμείς, πάντως, ως ΠΑΕ Τρίκαλα δεν λάβαμε εγγράφως καμία πρόταση. Αν τη λάβουμε και δούμε ότι προσθέτει …ποιότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο μπορεί και να την υπογράψουμε.

Η άποψή μου πάντως είναι, πως η μείωση των εξόδων από τη δημιουργία δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2 θα είναι απειροελάχιστη. Τα χρήματα που θα γλιτώσουν οι ομάδες από τις μετακινήσεις θα είναι της τάξης των 10 χιλιάδων ευρώ περίπου, όταν ο προϋπολογισμός της κάθε ομάδας θα ανέρχεται στις 500-800 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι το πόσο είναι πολύ μικρό. Από την άλλη, δεν θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα με 32 ομάδες, σε σχέση με τις 12 που υπάρχουν τώρα. Το πρωτάθλημα θα αποκτήσει τοπικό χαρακτήρα με ότι αυτό συνεπάγεται…

Κάθε χρόνο η Λίγκα ξεκινά από το μηδέν και ψάχνει χορηγούς. Όποιο κανάλι ενδιαφερθεί να αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος θα προσφέρει ένα συγκεκριμένο ποσό, το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κανένα κανάλι δεν θα δείξει ενδιαφέρον για ένα πρωτάθλημα που θα είναι χωρισμένο σε Βόρειο και Νότιο όμιλο. Η ΕΡΤ δεν μπόρεσε να πληρώσει τις 12 ομάδες πέρυσι. Θα πληρώσει τη νέα χρονιά 32 ομάδες;».

Ο κ. Αιβάζογλου ερωτηθείς αν πιστεύει πως θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ απάντησε με διπλωματικό τρόπο: «Υπάρχει προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι η πολιτεία να ανοίξει τα γήπεδα για να παιχθεί και πάλι ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει απόφαση περί διακοπής του πρωταθλήματος, αλλά ούτε και απόφαση για άνοιγμα των γηπέδων από την πολιτεία».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίκαλα εξέφρασε και ένα παράπονό του, όσον αφορά την στήριξη των Τρικαλινών φιλάθλων προς την ομάδα, η οποία δεν είναι η ανάλογη. Αντίθετα, εκθείασε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και της Νίκης: «Αν υπήρχε ΠΑΕ που γέμιζε το γήπεδο θα χαιρόμουν να την αναλάβω. Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι που δεν γεμίζει το γήπεδο μας. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία των φιλάθλων. Αντίθετα, βλέπω πολύ μεγάλη προσέλευση στο γήπεδο από τους φιλάθλους της Νίκης και του Ολυμπιακού. Βλέπω αυτές τις έδρες και τις ζηλεύω πραγματικά».

Παρέμβαση στην ίδια εκπομπή έκανε από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Ειπώθηκε από τον κ. Αϊβάζογλου πως η Νίκη, όπως και άλλες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, δεν έλαβαν εγγράφως την πρόταση που κατέθεσε ο Ολυμπιακός Βόλου για την αναδιάρθρωση. Του λέω λοιπόν, πως η Νίκη την έχει λάβει και μάλιστα έχω μιλήσει προσωπικά με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Στα Τρίκαλα και στον Ιωνικό δεν τη στείλαμε, επειδή τοποθετήθηκαν αρνητικά στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Κυριακής. Η Καβάλα, ο Ασπρόπυργος, η Καλαμάτα, ο Διαγόρας και άλλες ομάδες έχουν ήδη υπογράψει. Οι 12 από τις 14 ομάδες ήταν θετικές στην πρόταση στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε. Όσον αφορά για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2, δεν είπαμε να πάρουν τα ίδια χρήματα με τις ομάδες που θα κερδίσουν, επί της ουσίας, κατηγορία. Εννοείται, πως πρέπει να πάρουν περισσότερα χρήματα και αυτό προβλέπεται και στην πρόταση που έχουμε καταθέσει.  Αν από τις ομάδες που συμφώνησαν με την πρόταση κάποια κάνει πίσω, ας αναλάβει και τις ευθύνες της…

Ο κ. Αϊβάζογλου τόνισε πως για να περάσει η πρόταση από το Δ.Σ. της Ένωσης απαιτείται να συμφωνήσουν τα 3/4 του σώματος. Μάλιστα, ανέφερε πως για να αλλάξει αυτή η τροπολογία θα πρέπει να κατέβει το διάστημα στη γη. Να δούμε, τελικά, μήπως συμβεί αυτό; Από την περασμένη Δευτέρα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις, τα πράγματα τρέχουν και ο κ. Αϊβάζογλου, μάλλον δεν είναι ενημερωμένος σωστά».

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το