Τοπικά

Στα ροζ το Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (photos)

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών πάνω στο θέμα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και η Τοπική Διοίκηση Μαγνησίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών φωταγώγησαν συμβολικά, στις αποχρώσεις του ροζ, το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες όμως η διάγνωση της νόσου σε πρώιμο στάδιο μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%. Όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους. Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους. Η έγκαιρη διάγνωση επιτυγχάνεται με την αυτοεξέταση την κλινική εξέταση και την μαστογραφία. Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία γύρω στα 40 τους χρόνια κι από κει και πέρα να ελέγχονται κάθε χρόνο. Το καλύτερο δώρο που μπορούνε να κάνουνε στον εαυτό τους είναι κάθε χρόνο, στα γενέθλιά τους, να κλείνουν ραντεβού με τον γιατρό τους. Η πρόληψη μπορεί να μας σώσει τη ζωή.

Mεγάλη σημασία έχουν τα λόγια μίας αστυνομικού, της Αφροδίτης, που όπως αναφέρει η Ένωση, δυστυχώς γνώρισε τον καρκίνο και πλέον ζει με αυτόν.
“Βάλτε ροζ παντού….. ο καρκίνος είναι μια ίωση και αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία και χαμόγελο….. Ποτέ δεν λες γιατί σε μένα …δεν φοβάσαι τον θάνατο απλά αγωνίζεσαι, γιατί ο αγώνας είναι αυτός που μετράει ….. Ποτέ δεν το βάζεις κάτω, δε μοιρολάτρεις…. Ζεις την κάθε στιγμή και προχωράς… Δύναμη σε όλες τις γυναίκες…..!
“Το φως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας ευχόμαστε να φωτίσει με υγεία και αγάπη τις ψυχές των συνανθρώπων μας αλλά και να δώσει δύναμη στις γυναίκες όλου του κόσμου που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα υγείας” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το