Τοπικά

Στα “κάγκελα” οι παραγωγοί-πωλητές λαϊκών αγορών – Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για κατάργηση των αποστάσεων 

Για εμπαιγμό κατηγορούν την κυβέρνηση οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών, καθώς δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους για επιστροφή στην κανονικότητα και κατάργηση του μέτρου αποστάσεων 50-50 από προχθές Δευτέρα 7 Ιουνίου. «Είμαστε αγανακτισμένοι. Δεν είναι δυνατόν όλα να λειτουργούν κανονικά και στις λαϊκές αγορές να πετάμε τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, λόγω του συγκεκριμένου μέτρου» ανάφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου παραγωγών – πωλητών λαϊκών αγορών Μαγνησίας και πρόεδρος της Θεσσαλικής ομοσπονδίας κ. Απ. Τσακανίκας.

Να αναφερθεί ότι με υπουργική απόφαση οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ωστόσο οι πρόεδροι των Συλλόγων παραγωγών- πωλητών λαϊκών αγορών όλης της χώρας, είχαν ζητήσει με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό να επισπευστούν τα μέτρα χαλάρωσης από προχθές 7 Ιουνίου, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.
Σύμφωνα με τον κ. Τσακανίκα «οι συνθήκες της εποχικότητας των νωπών παραγόμενων προϊόντων, δεν μας επιτρέπουν να παραβλέψουμε το γεγονός ότι οι παραγωγοί, κυριολεκτικά πετάνε τις σοδειές τους, ενώ συγχρόνως ανακοινώνεται επισήμως άνοδος στις τιμές των οπωροκηπευτικών. Οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών όλο αυτό το χρονικό διάστημα της πανδημίας υπέδειξαν υπευθυνότητα και σύνεση, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγείας που έχουν ζητήσει οι λοιμωξιολόγοι» τόνισε ο κ. Τσακανίκας.
Όπως προαναφέρθηκε το αίτημα για επάνοδο στην κανονικότητα στις 7 Ιουνίου δεν ικανοποιήθηκε, γεγονός που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση στους παραγωγούς και πωλητές.

«Αυτή τη στιγμή οι λαϊκές αγορές λειτουργούν χωρίς την απαιτούμενη επάρκεια προϊόντων και χωρίς την πλήρη λειτουργία του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα μαζί με τους καταναλωτές να γίνονται αρνητικοί αποδέκτες αυτής της κατάστασης. Όπως επισημαίνουμε και στην επιστολή μας προς τον πρωθυπουργό, επισήμως ανακοινώνεται ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει κι οι αριθμητικοί δείκτες της πανδημίας έχουν πάρει καθοδική πορεία. Επόμενο ήταν λοιπόν, κλάδοι όπως η εστίαση, ο τουρισμός, το λιανεμπόριο, τα Κέντρα Αισθητικής να βρουν τον δρόμο επιστροφής προς την κανονικότητα λειτουργίας τους. Οι λαϊκές αγορές, ωστόσο, ακόμη περιμένουν να ξαναδουλέψουν κανονικά και να μην πετάμε τα νωπά εποχικά προϊόντα μας. Νιώθουμε αγανάκτηση και θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μας εμπαίζει, αφήνοντας ανικανοποίητο το αίτημά μας. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχουμε οικογένειες και πρέπει να ζήσουμε, αλλά για να γίνει αυτό οφείλουν να μας αφήσουν να δουλέψουμε κανονικά» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακανίκας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το