Τοπικά

Στα πύρινα μέτωπα της Μαγνησίας βρέθηκε ο Χρήστος Μπουκώρος

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα της Μαγνησίας και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Το φονικό πέρασμα της πυρκαγιάς από τη Μαγνησία εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο και θα χρειαστούν ακόμη ημέρες για την οριστική αντιμετώπιση των πύρινων μετώπων και των διάσπαρτων εστιών, σε μια φωτιά με περίμετρο μεγαλύτερη των 40 χιλιομέτρων σήμερα το μεσημέρι.

Η σκέψη μου βρίσκεται στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που χάθηκαν μέσα στις φλόγες και απευθύνω τα ειλικρινή και ολόψυχα συλλυπητήριά μου.
Θέλω ακόμη να απευθύνω αυτή την ώρα εγκάρδιες ευχαριστίες στις γυναίκες και τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στους χειριστές των εναέριων μέσων και στους εκατοντάδες εθελοντές μας, νέες και νέους, οι οποίοι εξακολουθούν να δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να προασπίσουν το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής και να διαφυλάξουν το περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος.
Από χθες το μεσημέρι, τις πρώτες ώρες εκδήλωσης των πυρκαγιών, ο βουλευτής βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα και δίπλα στις δυνάμεις της πυρόσβεσης στις περιοχές του Βόλου, Αγίου Γεωργίου, Βελεστίνου, Σέσκλου, Μελισσατίκων και Χρυσής Ακτής Παναγιάς. Είδε από κοντά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών της Πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Σήμερα το πρωί, αμέσως μετά την επίσκεψη στα μέτωπα της φωτιάς, συμμετείχε στη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Στρατηγό, Ευάγγελο Φαλάρα και αξιωματικούς, εκπροσώπους της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και του ΤΕΑΣ.

Από τη σύσκεψη προέκυψαν τα εξής σαφή συμπεράσματα:
-Η μάχη για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς συνεχίζεται με επάρκεια και νέες ενισχύσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης, προσωπικού, εναέριων και επίγειων μέσων.
-Με τη στήριξη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας θα διανεμηθούν άμεσα ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους, των οποίων υπέστησαν ζημιές οι μονάδες τους και οι αποθηκευτικοί τους χώροι στις περιοχές Αγίου Γεωργίου, Βελεστίνου, Σέσκλου, Διμηνίου και Αλμυρού.
-Για τις ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις θα ισχύσει ό,τι ισχύει σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές.
Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει δείξει πρόσωπο κατανόησης, συμπαράστασης και αποζημίωσης σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, και απολύτως δικαιολογημένα, το ίδιο θα συμβεί και στη Μαγνησία.
«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να συνεργάζονται με τις αρχές και να ενημερώνονται για τις σχετικές ανακοινώσεις, διότι όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Μαγνησίας η κάθε πυρκαγιά είναι ένας ύπουλος και φονικός κίνδυνος», τόνισε ο βουλευτής.

Φωτογραφίες 1. Από τη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Στρατηγό, Ευάγγελο Φαλάρα και αξιωματικούς, εκπροσώπους της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών και του ΤΕΑΣ.
2.Από την επίσκεψη στην περιοχή της Χρυσής Ακτής Παναγιάς

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το