Ελλάδα

Στα Χανιά τάφηκε η 4χρονη Λοζίν από τη Συρία που πέθανε σε πλοιάριο ανοιχτά της Μάλτας

Στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά, τάφηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 4χρονη Λοζίν Νασέφ από τη Συρία, η οποία έχασε τη ζωή της απο αφυδάτωση και ασιτία σε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μάλτας, νότια της Κρήτης.

Το κορίτσι και άλλοι μετανάστες είχαν περισυλλεγεί από διερχόμενο εμπορικό πλοίο στις 6 Σεπτεμβρίου. Ελικόπτερο την είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων, ήταν όμως αργα για τη Λοζίν.

Η ταφή έγινε όπως προβλέπουν οι κανόνες της ισλαμικής θρησκείας.

Μαζί με την 4χρονη Λοζίν, αναφέρει το zarpanews.gr, τάφηκε και το οκτώ μηνών έμβρυο που απέβαλε 25χρονη παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία είχε αποβιβαστεί στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, μαζί άλλους 60 μετανάστες.

Στο κοιμητήριο, εκτός απο τις οικογένειες, βρέθηκαν μέλη οργανώσεων που συμπαραστέκονται στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

Οι γονείς της 4χρονης, αλλα και το ζευγάρι απο την Παλαιστίνη, διαμένουν προσωρινά σε σπίτι της Συμπραξης Χανίων, ενώ αρχικά φιλοξενήθηκαν από ανθρώπους του Στεκιού Μεταναστών. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Απο οσους αποβιβαστηκαν στους Καλους Λιμενες, 10 άτομα εχουν συλληφθεί για διακίνηση, 29 έχουν προωθηθεί στο ΚΥΤ Μαλακάσας. Ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σε δομές στην Κρήτη και αλλού, ενώ για πολύτεκνες και ευάλωτες οικογένειες και κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα κατευθυνθούν.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το