Τοπικά

Στα Χάνια 40 μαθητές 1ου Γυμνασίου – Έκαναν τα πρώτα βήματα στο άθλημα της Χιονοδρομίας

Το 1ο Γυμνάσιο Βόλου είχε πραγματοποιήσει προ εβδομάδων διδακτική επίσκεψη του μαθήματος της γυμναστικής στα Χάνια Πηλίου με 40 μαθητές της Β’ Γυμνασίου του σχολείου. Στόχος της δραστηριότητας ήταν οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με το άθλημα της χιονοδρομίας (σκι) σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα μη διαδεδομένα αθλήματα. Eκεί έγινε εκμάθηση της τεχνικής του σκι ώστε οι μαθητές να μάθουν να κατεβαίνουν με ασφάλεια και εκμάθηση της χρήσης των αναβατήρων (lift). Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το σχολείο υλοποιεί αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην φύση με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Μάλιστα έτσι δημιουργήθηκε και μία παράδοση στην εκμάθηση χιονοδρομίας, ώστε οι μαθητές κάθε χρόνο να περιμένουν το πρώτο χιόνι. Αρκετοί δε από αυτούς, μετά τα μαθήματα, συνεχίζουν και μόνοι τους να εκδράμουν σε όποιο βουνό έχει τις κατάλληλες συνθήκες.

Στόχος του σχολείου είναι τα παιδιά να μάθουν πώς μπορούν να ασκούνται και έξω από στα στενά όρια της πόλης αλλά και να επιδιώκουν την άσκηση όπου βρίσκονται. Μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που τους φέρνουν κοντά στην φύση και τους δημιουργούν εναλλακτικές εικόνες και εμπειρίες από αυτές του συνήθη αστικού τρόπου ζωής. Κυρίως, όμως, μαθαίνουν να αγαπούν την φύση, να την σέβονται και να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους συνασκούμενούς τους σε κάθε αθλητική δραστηριότητα.
Σημαντική, σε αυτήν την προσπάθεια υλοποίησης της δραστηριότητας, ήταν η βοήθεια της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Κένταυρος Όρος», και συγκεκριμένα του Προέδρου, κ. Ιγγλέση, που διευκόλυνε και φέτος την διεξαγωγή αυτών των μαθημάτων, με την χορήγηση αδειών μεταφοράς-μετακίνησης με τα λιφτ του χιονοδρομικού κέντρου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους συνοδούς-εκπαιδευτές τους την κ. Χριστίδη Ελένη τον κ.Πάτρα Δημήτρη και την κ. Σακελλαρίδου Ευθαλία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το