Τοπικά

Στα 300.000Ε η οφειλή προς Δήμο Βόλου για τη θέα στην πλατεία Πανεπιστημίου  

πετράκος

Αντιμέτωπη με ένα νέο «βρόχο» είναι η πρυτανική αρχή και σχετίζεται με τα δημοτικά τέλη προς Δήμους στη Θεσσαλία που αγγίζουν τα 500.000 ευρώ. Ο πρύτανης κ. Πετράκος επικοινώνησε χθες με το Δήμαρχο Καρδίτσας και συμφωνήθηκε να γίνουν ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των οφειλών. Ο πρύτανης σημείωσε πως για το δήμο Βόλου οι οφειλές αφορούν κυρίως απαλλοτριώσεις εκτάσεων στη Γεωπονική Σχολή, αλλά και η αποζημίωση στο Δήμο Βόλου στο πλαίσιο της εισφοράς σε γη και χρήμα λόγω της δημιουργίας της πλατείας πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο έχει το κτίριο Ματσάγγου που μπροστά του βρίσκεται η πλατεία Πανεπιστημίου. Το ποσό της οφειλής του ιδρύματος στο Δήμο Βόλου για το συγκεκριμένο θέμα έχει φτάσει τα 300.000 ευρώ.

Ο πρύτανης σημείωσε πως οι οφειλές αυτές από τέλη και αποζημιώσεις στο Δήμο για απαλλοτριώσεις, ίσως αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν οφειλές για λογαριασμούς ΔΕΚΟ και όλα πληρώνονται. Παράλληλα νέα Σύνοδος Πρυτάνεων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, όπου θα συζητηθούν πάλι τα θέματα του προϋπολογισμού, των διαθεσιμοτήτων, των δημοσίων επενδύσεων.

Το ανησυχητικό είναι πως εδώ και αρκετό καιρό το υπουργείο παιδείας δεν έχει δώσει κάποια απάντηση στο Πανεπιστήμιο για το θέμα του προϋπολογισμού

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το