Τοπικά

Στα 182 τα άτομα που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου

Συνολικά 182 συμπολίτες μας εξυπηρετούνται αυτή την περίοδο από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου. Μία δομή που βρίσκεται στο πλευρό πολιτών οι οποίοι πρέπει να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, την οποία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους. Πρόκειται για πολίτες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, άνεργους χωρίς καμία ασφαλιστική κάλυψη, εργαζόμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης λόγω οφειλών που έχουν στο ασφαλιστικό τους ταμείο, εργαζόμενους που δεν μπορούν να καλύψουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα, ΑμεΑ, άστεγους, άτομα που λαμβάνουν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο αλλά και πολίτες που λαμβάνουν Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης.
Όσο για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου, κάποιοι λαμβάνουν μηνιαία σταθερή φαρμακευτική αγωγή προσκομίζοντας την ιατρική συνταγή αλλά μπορεί κάποιος να λάβει και έκτακτη αγωγή, όπως κάποιο παυσίπονο ή μη συνταγογραφούμενο σκεύασμα.
«Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συμπολιτών μας που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Πρόκειται για αιτήσεις επανένταξης αλλά και αιτήσεις πολιτών που θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά» δήλωσε ο αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης Θέμης Τζούνης. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις θα εξεταστούν στο τέλος του μήνα.

Τον Απρίλιο δόθηκαν 513 φαρμακευτικά σκευάσματα
Οι ανάγκες των συμπολιτών μας φαίνονται και από την παροχή φαρμάκων καθώς τον Μάρτιο δόθηκαν από το Κοινωνικό Φαρμακείο συνολικά 509 φαρμακευτικά σκευάσματα και τον Απρίλιο 513.
Για την εξασφάλιση όλων αυτών των σκευασμάτων είναι καταλυτικές οι δωρεές που γίνονται από συμπολίτες μας που διαθέτουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον και που φυσικά δεν έχουν λήξει. Οι δωρεές μάλιστα παρουσιάζουν αύξηση αφού τον Μάρτιο έγινε προσφορά 257 σκευασμάτων και τον Απρίλιο 314.
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και να συμμετέχουν σε αυτό τον αγώνα που κάνουμε» πρόσθεσε ο κ. Τζούνης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν είτε για αιτήσεις, είτε για δωρεές με το Κοινωνικό Φαρμακείο (Τοπάλη 14) στο τηλέφωνο 2421031023.
Για την υπαγωγή του πολίτη ως ωφελούμενου στο Κοινωνικό Φαρμακείο απαιτείται η προσκόμιση των εξής δικαιολογητικών: αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία), φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από τον Δήμο ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή μισθωτηρίου συμβολαίου μέσω TAXIS από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας. Επίσης, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) και του εκκαθαριστικού σημειώματος φυσικών προσώπων, αντίγραφο δήλωσης στοιχείων ακινήτων ή υπεύθυνη δήλωση περί μη κατοχής ακίνητης περιουσίας όλων των προστατευόμενων μελών και μία μικρή φωτογραφία τύπου διαβατηρίου του αιτούντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το