Τοπικά

Σπουδαίες δωρεές στο Νοσοκομείο Βόλου και σε σχολεία

 

 

Στα μέσα της Άνοιξης αναμένεται να παραδοθεί στο «Αχιλλοπούλειο» το υγειονομικό υλικό αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο αποτελεί δωρεά του Διεθνούς Οργανισμού Ορθόδοξων Χριστιανών. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής δωρεά στο Νοσοκομείο Βόλου.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Γιάννης Ντόκος συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του με τον διευθυντή προγραμμάτων Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Ορθόδοξων Χριστιανών Δρ. Πάνο Κατσαμπάνη, όπου αναφέρθηκε στην σημασία της πολύτιμης αυτής πράξης.
Ο κ. Ντόκος σε δήλωσή του ανέφερε πως «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει ποτέ στο Νοσοκομείο Βόλου, η οποία αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια και αφορά τη διάθεση υγειονομικού υλικού. Το έργο του κ. Κατσαμπάνη είναι θεάρεστο και τον ευχαριστούμε πολύ για όσα έχει κάνει στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο με τις πλημμύρες πέρασε πολύ δύσκολα. Η δωρεά αφορά το υγειονομικό υλικό που ζητήσαμε και θα είναι πολύτιμο. Είμαστε όλοι συγκινημένοι και δεν έχουμε λόγια για να τον ευχαριστήσουμε».
Παίρνοντας τον λόγο ο διευθυντής Προγραμμάτων Ελλάδος του Διεθνούς Οργανισμού Ορθόδοξων Χριστιανών Δρ. Πάνος Κατσαμπάνης τόνισε πως «προχωράμε σε αυτή τη δωρεά υγειονομικού υλικού που, όπως μας αναφέρθηκε από το Νοσοκομείο, είναι πολύ σημαντική και θα καλύψει τις ανάγκες του ιδρύματος για τον επόμενο χρόνο. Το υγειονομικό υλικό, όπως γάζες, σύριγγες, αναπηρικά αμαξίδια, ποδιές για γιατρούς και εργαζόμενους, θα γεμίσει τις αποθήκες. Είναι πολύτιμο υλικό καθώς καταγράφονται συνήθως ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας. Στόχος μας είναι να εξοπλιστούν τα Νοσοκομεία και να μην υπάρχουν στο μέτρο του δυνατού ελλείψεις. Και είμαστε σε επικοινωνία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες.».
Εξηγώντας πώς επιλέχθηκε το Νοσοκομείο Βόλου για αυτή τη σημαντική δωρεά, είπε πως «έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την 5η Υγειονομική περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, καθώς προβήκαμε στη δωρεά δύο ασθενοφόρων για ισάριθμους πυρόπληκτους δήμους της Εύβοιας. Σε νέα επικοινωνία με την 5η ΥΠΕ για προσφορά υγειονομικού υλικού, μου ανέφεραν τα δύο μεγαλύτερα νοσοκομεία της περιφέρειας που είναι του Βόλου και της Λάρισας. Γι’ αυτό και προχωρούμε σε δωρεά υγειονομικού υλικού της ίδιας αξίας στο γενικό νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς θέλουμε να υπάρχει εξοπλισμός για τους ασθενείς.».
Ο κ. Κατσαμπάνης πρόσθεσε πως «ήδη λάβαμε τις εγκρίσεις και τις αποδοχές από τους διοικητές των δύο νοσοκομείων και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Τα κοντέινερ με το υγειονομικό υλικό θα έρθουν από τις ΗΠΑ τους πρώτους μήνες του νέου έτους. Υπολογίζουμε το πολύ μέχρι τον Απρίλιο να έχει παραδοθεί το υγειονομικό υλικό. Η αξία της δωρεάς στο νοσοκομείο Βόλου αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια»
Ο Διεθνής Οργανισμός Ορθόδοξων Χριστιανών προβαίνει σε δωρεές και δύο σχολεία στο πρότυπο 2ο ΓΕΛ Βόλου και στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, όπου στεγάζονται το 1ο και 4ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
«Ένας ακόμη λόγος που βοηθάμε την περιοχή του Βόλου είναι λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες. Γι’ αυτό και στηρίζουμε και δύο σχολεία. Στο 2ο Πρότυπο ΓΕΛ Βόλου έχω παραδώσει τέσσερα κλιματιστικά μεγάλης ισχύος και έξι προτζέκτορες για τις τάξεις. Επίσης, στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου έχει δίνει δωρεά όλου του εξοπλισμού που απαιτείται για το εργαστήριο κομμωτικής το οποίο από τις πλημμύρες βρέθηκε με λάσπες μέχρι το ταβάνι. Τώρα το εργαστήριο είναι πλήρως εξοπλισμένο και έχει ενισχυθεί με τα υλικά. Παράλληλα υπάρχει ένα επαγγελματικού επιπέδου κλιματιστικό για τα ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα. Η συνολική αξία των δωρεών στα δύο σχολεία ανέρχεται στα 20.000 ευρώ».
Αναφερόμενος στον Διεθνή Οργανισμό ορθόδοξων Χριστιανών είπε πως «επιτελεί ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό έργο σε όλο τον κόσμο. Και η Ελλάδα είναι από αυτές τις χώρες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε με προγράμματα εκπαίδευσης και υγείας, αλλά και για το προσφυγικό».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το