Τοπικά

Σπουδές στο σπίτι για αριστούχο αρχιτεκτόνισσα από το Βόλο “Θ”

SANYO DIGITAL CAMERA

Συγκεντρώνοντας 19.731 μόρια η Μαριαλένα Γεωργαλά από το 7ο Γενικό Λύκειο Βόλου κατάφερε και εισήχθη σε πολύ υψηλή σειρά, πιο συγκεκριμένα τέταρτη, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η ίδια αν και αριστούχος και έχοντας τη δυνατότητα να πετύχει και σε Τμήμα Αρχιτεκτονικής άλλων πόλεων, επέλεξε τις σπουδές στο Βόλο για διάφορους λόγους που συνδυάζουν το ενδιαφέρον της για την καλλιτεχνική διάσταση που έχει το πρόγραμμα σπουδών των αρχιτεκτόνων του Βόλου, αλλά και της διάθεσης για περιορισμό των φοιτητικών εξόδων εν μέσω βαθύτατης οικονομικής κρίσης.
Άλλωστε υπάρχουν και άλλοι αριστούχοι από το Βόλο που κινήθηκαν με τον ίδιο τρόπο και επέλεξαν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραμένοντας στο Βόλο.
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, σύμφωνα και με τα χθεσινά αποτελέσματα, έχει την υψηλότερη βάση εισαγωγής μεταξύ των πέντε Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με 16.742 μόρια, ενώ πρόπερσι ήταν στα 17.099.
Ωστόσο η Μαριαλένα γράφοντας πολύ καλά και πετυχαίνοντας υψηλή επίδοση και στο σχέδιο (ελεύθερο και γραμμικό) μπόρεσε και εισήχθη άνετα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων συγκεντρώνοντας 19.731 μόρια, πολύ παραπάνω από τη βάση εισαγωγής.
Στο ερώτημα γιατί επέλεξε το Βόλο για σπουδές απάντησε πως από τη στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα να σπουδάσει στον τόπο της θα ήταν καλό να την αξιοποιήσει. Επίσης το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Βόλου διαθέτει στο πρόγραμμα σπουδών του και την καλλιτεχνική διάσταση, κάτι που την ενδιαφέρει πολύ, ενώ δεν παραγνωρίζει και το γεγονός ότι σπουδάζοντας στο σπίτι της περιορίζονται και τα έξοδα που θα χρειαζόταν ως φοιτήτρια, αν φοιτούσε σε άλλη πόλη.
Επίσης τόνισε πως η αρχιτεκτονική της αρέσει πολύ, καθώς έχει ευρύ πεδίο δράσης. «Μου αρέσει ο σχεδιασμός κτιρίων, αλλά θέλω να επεκταθώ και σε άλλα πεδία, όπως στη μόδα, στην τέχνη που μπορεί να συνδυαστεί με την αρχιτεκτονική και αποτελούν νέες τάσεις» τόνισε.
Μάλιστα, ερωτηθείσα για το αν η κρίση επηρεάζει τα όνειρα των νέων, απάντησε ότι το σημαντικό είναι να θέτεις τους στόχους που θες και να προσπαθείς να τους πετυχαίνεις. Άρα πρέπει να το θες πολύ για να το καταφέρεις. Και σε αυτή την περίπτωση η κρίση δύσκολα θα σε επηρεάσει.
Τέλος στο ερώτημα αν νιώθει αισιόδοξη για τη μελλοντική επαγγελματική της αποκατάσταση ως αρχιτεκτόνισσα, είπε πως μετά από 5-6 χρόνια που θα έχει αποφοιτήσει, ελπίζει τα πράγματα στην Ελλάδα να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και να υπάρχουν δουλειές, ενώ επισήμανε πως μέσα από την αρχιτεκτονική ανοίγονται διάφορες προοπτικές που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για εργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το