Ελλάδα

Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση

«Διασφαλίσαμε έναν καθαρό διαγωνισμό, διαφανή και ισότιμο για όλους» επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών ενώ για την υπόθεση Καλογρίτσα, είπε χαρακτηριστικά «δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση.»

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης σχολίασε σκωπτικά «έχουμε τελειώσει την Καλογριτσειάδα» και όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την οικογένεια Καλογρίτσα, απάντησε: «Δεν θα απολογηθώ για καμία προσωπική σχέση. Για καμία»

«Θα πάω εγώ στον εισαγγελέα τον φάκελο» συνέχισε ο υπουργός Υποδομών επιχειρηματολογώντας ότι όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για δημόσια έργα στα οποία έχει συμμετοχή ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας δεν ισχύουν. Επέκρινε μάλιστα τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη και τους τηλεοπτικούς σταθμούς Σκάι και Alpha.

Ο κ. Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των θεσμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου,όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ειδικά για τον οδικό άξονα «Πάτρα-Πύργος» αναρωτήθηκε: «Ανατέθηκαν αυτά τα έργα στον κ. Καλογρίτσα μέχρι σήμερα που μιλάμε; Όχι».

Ο Χρήστος Σπίρτζης ρωτήθηκε και για το θέμα της Τράπεζας Αττικής σε σχέση με τις κατηγορίες ότι το ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει σχεδό το 80% των κεφαλαίων που έδωσε για τη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank. «Το ΤΣΜΕΔΕ εισηγήθηκε στο ΕΤΑΑ και τοΔΣ του ΕΤΑΑ πήρε την απόφαση» τόνισε ο υπουργός Υποδομών αφήνοντας αιχμές για το κατά πόσο η δεύτερη ανακεφαιολοποίηση της Αττικής που αξίωσε η Τράπεζα της Ελλάδος ήταν αναγκαία.

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας από την Τράπεζα Αττικής τόνισε ο κ. Σπίρτζης: «Εξυπηρετείται το δάνειο του κ. Καλογρίτσα και έχει εγγυήσεις».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το