Τοπικά

Special Olympics Hellas: Υπογράφουν αύριο Επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας με τον Δήμο Σκιάθου

Ακόμη μία στάση στο ταξίδι τους με στόχο την ένταξη και την ισότητα, κάνουν τα Special Olympics Hellas! Το Σάββατο 26.9.2020 στις 12μμ στο Δημαρχείο της Σκιάθου θα υπογραφεί Επίσημη Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ των Special Olympics Hellas και του Δήμου Σκιάθου.

Στην τελετή υπογραφής του θα παραστούν ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κ. Διονύσιος Κοδέλλας μαζί με τον Επίτιμο Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κ. Ανδρέα Ποταμιάνο και ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας ολοκληρώνεται η διαδικασία συμμετοχής της Σκιάθου στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Special Olympics Hellas. Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι ένα τριετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα επέκτασης σε 21 πόλεις και στις 12 Περιφέρειες.

Η παρουσία των Special Olympics Hellas σε ένα ακόμη νησί είναι έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Οργανισμού να συνεχίσει ακούραστα να δίνει τη δυνατότητα σε αθλητές με νοητική αναπηρία απ’ όλη την Ελλάδα να αναπτυχθούν σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά, συμμετέχοντας στη χαρά που ο αθλητισμός προσφέρει, σε ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Η έναρξη του Τοπικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Special Olympics Hellas στην Σκιάθο αποσκοπεί στην -χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση- ενίσχυση της συμμετοχής ατόμων με νοητική αναπηρία σε αθλητικά προγράμματα σε Τοπικό, Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, καθώς και σε Παγκόσμιους αγώνες Special Olympics.

Στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του Κινήματος των Special Olympics, που γίνεται πράξη μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος, είναι η ένταξη όσο το δυνατό περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό σύνολο καθώς και η ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το