Αθλητισμός

Σούπερ Λιγκ 2: Συμφωνία με ΕΡΤ, αποβάλλεται η Ζάκυνθος

Η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία έκανε αποδεκτή την προσφορά της ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κατηγορίας.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (22/11) το Διοικητικό Συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 πήρε την απόφαση να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ΕΡΤ. Οι ομάδες που θα μοιραστούν 3,1+1,2 εκατομμύρια ευρώ. Από τη Δημόσια Τηλεόραση θα προβάλλονται έξι αναμετρήσεις κάθε αγωνιστική, τρία από κάθε όμιλο.

Το ποσό 1,2 ευρώ θα μοιραστεί ως μπόνους στις ομάδες που τερματίσουν στις θέσεις 1-11, σε Βορρά και Νότο.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αναμένεται να γίνουν γνωστές, με τις «υπογραφές» ενώ θα γίνει προσπάθεια να μη χαθεί κι άλλη αγωνιστική χωρίς τηλεοπτική κάλυψη. Έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν τηλεοπτικά παιχνίδια ακόμη και την εμβόλιμη, 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 αποβάλλεται η Ζάκυνθος, καθώς δεν της χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ. Αναλυτικά η ενημέρωση από τη Σούπερ Λιγκ 2 αναφορικά με το διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε και τις αποφάσεις που πάρθηκαν:

«Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2, όπου λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1) Έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ ως προς το οικονομικό της σκέλος με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους.

2) Με έγγραφο της ΕΕΑ μας γνωστοποιήθηκε η υπ. αριθμ. 451/21 απόφαση του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την όποια απερρίφθη η αίτηση αναστολής της ΠΑΕ Ζακύνθου κατά των αποφάσεων της ΕΕΑ με τις οποίες δεν της χορηγήθηκε το προβλεπόμενο στις διατάξεις του άρθρου 77 Α Ν 2725/99 πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021-2022. Συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 57 παρ. 3 του Ν 4809/21 η ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το