Τοπικά

Σοβαρές καταγγελίες Κουτσιφέλη για «παράνομο έργο» που προωθεί η ΔΕΥΑΜΒ

DSC08576

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε και τελικά αποφασίστηκε  από τη ΔΕΥΑΜΒ η ακύρωση του αρχικού διαγωνισμού για την αντικατάσταση των τεσσάρων αντλιοστασίων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων.  Το θέμα τέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο  εκτός ημερησίας διάταξης με τον Μαργαρίτη Πατσιαντά και τον Δημήτρη Κουτσιφέλη να απαιτούν ενημέρωση για το θέμα την  οποία δεν τους παρείχε η διοίκηση.

Παρόλο που οι κ.κ. Πατσιαντάς και Κουτσιφέλης ανέφεραν ότι δεν έχουν λάβει καν την εισήγηση του θέματος  και ο Γαλάτης συμφώνησε πως έχουν δίκιο, πρότεινε την ψήφισή του.

Σύμφωνα με την εισήγηση,  η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε την  ακύρωση του διαγωνισμού για το έργο «εκσυγκρονισμός και ενεργειακή αναβάθμιση των ΕΕΛ».  Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης λειτουργίας  των εγκαταστάσεων ζητούνται διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές για το κύριο κομμάτι του διαγωνισμού, δηλαδή της αντλίες. Επίσης  το κόστος για το έργο εκσυγχρονισμού θεωρείται από τη διοίκηση υψηλό.

Ο κ. Κουτσιφέλης διαφώνησε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που παρέθεσε ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζοντας πως το έργο το έχει μελετήσει ο ίδιος και θα υπάρχει οικονομία από τη ΔΕΗ. Μάλιστα είπε ότι θα προσφύγει στις διοικητικές αρχές αν ληφθεί απόφαση επί της ακύρωσης του διαγωνισμού. «Είναι παράνομο το έργο που προτείνεται» πρόσθεσε ο κ. Κουτσιφέλης καθώς δε συνάδει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση. Όπως είπε το έργο δεν πρόκειται να περάσει γιατί η αδειοδότηση προβλέπει 3.600 κ.μ ενώ η διοίκηση προτείνει επεξεργασία λυμάτων 3.200 κ.μ.

«Να προσφύγεις όπου θες, είναι πολλά τα λεφτά Άρη» του απάντησε ο Απ. Γαλάτης και του είπε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα εξοικονομήσει 140.000 ευρώ από την προκήρυξη του διαγωνισμού.

Τελικά ο κ. Κουτσιφέλης καταψήφισε το θέμα καθώς δεν είχε λάβει εισήγηση,  τόνισε ότι θα υπάρχει οικονομική απώλεια της ΔΕΥΑΜΒ γιατί δεν έχει γίνει ενεργειακή αναβάθμιση  και πως η νέα μελέτη, όπως περιγράφηκε, δεν συνάδει με την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Αρνητικά ψήφισε και ο Μ. Πατσιαντάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το