Τοπικά

Σωτήρια επέμβαση των Λιμενικών – Κινηματογραφικές σκηνές στο λιμάνι του Βόλου – video

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των Λιμενικών που τα ξημερώματα της Κυριακής, απέτρεψαν την πτώση στην θάλασσα ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου και τον χαμό του 58χρονου επιβαίνοντα οδηγού του.

Περί ώρα 04:05 της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, διερχόμενος πολίτης, ενημέρωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου με τον οδηγό του εντός αυτού, στην δυτική προβλήτα του επιβατικού λιμένα να ισορροπεί, το μισό, από την μέση και πίσω, λίγα εκατοστά πάνω από το νερό της θάλασσας και το μισό στο οδόστρωμα. Άμεσα στελέχη του Λιμεναρχείου έσπευσαν στο σημείο όπου αντίκρισαν ένα μοναδικό θέαμα. Ο οδηγός του οχήματος σε κατάσταση σοκ είχε παγώσει στην θέση του οδηγού και δεν ανταποκρίνονταν στις οδηγίες των Λιμενικών. Αμέσως κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ μέχρι να έρθει το όχημα της Πυροσβεστικής, το κινδυνεύουν αυτοκίνητο δέθηκε με ιμάντες από δύο άλλα αυτοκίνητα, καθώς υπήρχε άμεσος κίνδυνος το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στην σκοτεινή θάλασσα γεγονός που θα είχε σαν συνέπεια τον χαμό του οδηγού του.

Σε πολύ λίγα λεπτά ένα πυροσβεστικό όχημα κατέφτασε στο σημείο όπου τράβηξε το αυτοκίνητο που ισορροπούσε πάνω από την θάλασσα και απεγκλώβισε τον οδηγό του χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Η ΕΠΛΣ αναφέρει σε ανακοίνωση:

Ως Δ.Σ. της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, είναι καθήκον μας να εκφράσουμε δημόσια τα συγχαρητήρια μας στα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου που κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, ξημερώματα της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με επιτυχία στο ανωτέρω δύσκολο συμβάν, σώζοντας μία ανθρώπινη ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου και βοήθησαν κάνοντας τα μέγιστα.

Περισσότερο δε, συγχαίρουμε τον Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου, Πλοίαρχο Λ.Σ. Ζαραζάνη Δημήτριο, ο οποίος παρά το περασμένο της ώρας, έσπευσε ταχέως ο ίδιος στον τόπο του συμβάντος και ήταν εκείνος κυρίως, που με τις ενέργειες του, απέτρεψε τον χαμό μιας ανθρώπινης ζωής. Ο σφιχτός εναγκαλισμός του διασωθέντος οδηγού προς τον Λιμενάρχη μετά την διάσωσή του και η μοναδική λέξη “ευχαριστώ” που ψέλλισε βρισκόμενος σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις και αποτελεί την ηθική ανταμοιβή των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αποτελεί την εφαλτήριο δύναμη στα στελέχη, να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το