Τοπικά

Σωματεία και φορείς στηρίζουν την αυριανή διαμαρτυρία για την υγεία στη Μαγνησία

Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας στηρίζουν τις αυριανές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, με αίτημα την προστασία της δημόσιας υγείας. “Δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες πρωτοβάθμιας Υγείας”, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Το Νοσοκομείο Βόλου και οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας στο Βόλο και στη Μαγνησία παρουσιάζουν τραγικές ελλείψεις. Οι ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό αγγίζουν το 60% των οργανικών θέσεων.

Στο Νοσοκομείο Βόλου υπηρετούν περίπου 100 ειδικοί γιατροί, από τους 160 που προβλέπονται σύμφωνα με τον υπάρχον ελλιπή οργανισμό και 15 επικουρικοί και 60 ειδικευόμενοι από τους 22 και 86 που προβλέπονται αντίστοιχα. Η ίδια κατάσταση αφορά και το νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, που, από τις 1000 θέσεις που προβλέπονται στο οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου, καλύπτονται μόνο οι 700.

Οι πρόσφατες μετακινήσεις 10 νοσηλευτών και 10 γιατρών από τα ΚΥ στο Νοσοκομείο Βόλου, αποδυναμώνοντας τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, όπως και οι ελάχιστες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού (7 νοσηλευτών-τριων, 1 τραυματιοφορέας, 1 τεχνολ. εργαστηρίων και 8 νοσηλευτών-τριων που αναμένονται) είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στις πραγματικές ανάγκες, ιδιαίτερα τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην περιοχή μας υπάρχουν μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ και 5 θάλαμοι υποπίεσης για 200.000 (!) πληθυσμό, ενώ η σχεδιασμένη μετατροπή κλινικής του νοσοκομείου για υποδοχή περιστατικών κορονοϊού γίνεται χωρίς στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό. Ταυτόχρονα με το σταγονόμετρο χορηγούνται τα αναγκαία μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου που δίνουν καθημερινά τη μάχη.

Οι διαμαρτυρόμενοι διεκδικούν:
-Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.
-24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.
-Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.
-Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενείς από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.
-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.
-Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.
-Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.
-Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.
-Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

Τα σωματεία και οι φορείς:
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΧΙΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΟΛΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΚΙΑΘΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΠΗΛΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ «Ο ΑΠΟΛΩΝ»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το